Fudbal

POKETINO JE PAKLENI PLAN PARIŽANA: Doveli su Argentinca da ubede Mesija!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nekadašnji trener Espanjola i Totenhema će imati poseban zadatak.

Izvor: MN Press

Nije bilo potrebno mnogo vremena francuskim medijima da krenu sa glasinama. ''Le Parisien'', jedan od listova iz te zemlje, otkrio je da se iza postavljanja Maurisija Poketina na mesto trenera krije nešto još veće!

U prvom planu je transfer Lionela Mesija u Pariz.

Nemojte se čuditi ako to stvarno bude tako... Maurisio Poketino je igraku karijeru počeo u Njuels Old Bojsima, timu koji je pogurao u orbitu i Mesija i za koji omaleni Argentinac navija od malih nogu. To je dovoljan signal da između njih dvojice postoji ogromno poštovanje.

Naravno, obojica su Argentinci, rođeni u istom delu zemlje, a u toj zemlji je veoma bitno koji tim ste izabrali kao dečak. Prelasci iz Njuelsa u lokalnog rivala Rosario Sentral se jednostavno ne praštaju.

Pored toga, Maurisio je u igračkoj karijeri nosio dres Espanjola, pa sa Barselonom ima neke neraščišćene račune. Vođeni lokalnom tradicijom, fudbaleri iz Rosarija ne oblače dres gradskih rivala, čak ni kada odu negde u svet, pa će Poketino sigurno iskoristiti šansu da Barseloni ''otme'' najvećeg igrača u klupskoj istoriji.

Transfer Lionela Mesija u Pariz se pominjao i prethodnog leta, a još glasnije će se o njemu pričati narednog. Posebno ukoliko u timu ostanu Kilijan Mbape i Nejmar, koji bi činili ubitačan trio sa Argentincem.

Poketino nikada nije krio da želi da trenira Lionela Mesija...

Tagovi