Fudbal

Norčeping se raspada, a Hakšabanović kupi ponude: Želim da idem!

Autor Jovana Raičević

Naš ofanzivni reprezentativac Sead Hakšabanović je blizu Bundeslige, a odavno u redu stoje Atalanta, Parma i Votford

Izvor: MN Press

Sjajne igre u Švedskoj, kratke epizode u Engleskoj (Vest Hem) i Španiji (Malaga) sa manje i više uspjeha, pa povratak u “drugu domovinu”...

A nakon fenomenalne sezone u dresu Norčepinga čini se da najprivlačnije zvuči zov Bundeslige.
Jedan od najboljih crnogorskih fudbalera, 21- godišnji Sead Hakšabanović, odlučio je da je vrijeme za nove avanture u karijeri i to je jasno poručio svom klubu.

“U Norčepingu dobro znaju gdje sam i da želim nove izazove u karijeri. Odlazak iz Švedske bio bi izazovan i vodio bi moju karijeru u pravom smjeru”, istakao je naš ofanzivni vezista za portal “FotbollDirekt”.

Isti izvor piše kako su konkretne ponude za Hakšabanovića stigle od nekoliko klubova iz Bundeslige, dok su ranije tokom sezone interesovanje pokazali i italijanski timovi Atalanta i Parma, kao i član engleskog Čempionšipa Votford.

“Znam da za mene postoji veliko interesovanje u inostranstvu i sve to ide paralelno sa sportskim ciljevima koje sam postavio ispred sebe”, ne krije Hakšabanović.

“Ponude koje su stigle su već na stolu - sada je sve na ljudima u klubu, da kažu svoje mišljenje i da pokušaju da pregovaraju o dogovoru”.

Inače, stanje u Norčepingu daleko je od idealnog, pišu švedski mediji. Klub je već napustio trener Jens Gustafson i to nakon četiri i po godine provedene na klupi. Golman Isak Peterson takođe želi da ide, slično je I sa Simonom Ternsom i talentovanim tinejdžerom Isakom Bergmanom.

Početkom sezone Hakšabanović je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Norčepingom, kako pišu mediji u Skandinaviji, za 26 miliona švedskih kruna (nešto više od 2,5 miliona eura), što ga je učinilo najskupljim pojačanjem u istoriji švedskog klupskog fudbala.

Hakšabanović je za našu reprezentaciju odigrao 15 utakmica i upisao je jedan gol uz nekoliko asistencija, dok je u dresu Norčepinga u aktuelnoj sezoni odigrao 29 utakmica i postigao sedam pogodaka.