"TO NIJE ZA JAVNOST"

IZJAVA IVIĆA KOJA JE POKRENULA "LAVINU" U VOTFORDU: Srbin pre otkaza nagovestio sukob sa zvezdom tima

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Nedugo nakon te konferencije za medije, Iviću je uručen otkaz.

Izvor: YouTube/Watford FC/Printscreen

Nedavno je u Votfordu slavljena nagrada Vladimira Ivića za najboljeg menadžera Čempionšipa za mesec novembar, a već u subotu dobio je otkaz!

Reklo bi se šokantna odluka uprave Votforda, da nakon poraza od Hadersfilda smeni bivšeg igrača Partizana. Da li je njegova izjava posle poraza od "terijera" tome kumovala?

To će verovatno zauvek ostati nepoznanica, a činjenica je i da porodica Poco, koja je vlasnik kluba sa "Vikaridž rouda" voli da brzo smenjuje trener.

Votford je u subotu izgubio na gostovanju Hadersfildu, a na tom meču nije igrao jedan od lidera tima Troj Dini. Ivić je objasnio o čemu je bila reč.

"Pre svega, nije igrao jer je prethodne četiri utakmice igrao po 90 minuta. Znamo da nije radio sa ostatkom tima i da je posle dužeg vremena oporavka od povrede počeo da se polako vraća. Verujem da nije bio spreman da zaigra od početka. Zašto nije hteo da uđe sa klupe, to je drugo pitanje, u pitanju su disciplinski problemi", rekao je Ivić.

Ipak, o temi koja je engleske medije veoma zanimala, Ivić nije hteo da priča.

Izvor: YouTube/Watford FC/Printscreen

"To je među nama, ne želim da pričam o tome za medije. Rekao sam od prvog dana, ovde sam da dam sve od sebe, da radim u najboljem interesu kluba, zajedno sa igračima. Niko, ali baš niko ne može da bude iznad kluba u mom timu, barem dok sam ja trener. Moramo da mislimo na tim i kako da ga poboljšamo, i kako da timi damo sve da bismo osvojili tri boda, iz dana u dan. To je moja filozofija, ono što želim da usadim i ovde. Igrači to znaju jer sam mnogo puta pričao o tome sa njima. A šta je to bilo što je disciplinske prirode, ne bih da pričam za štampu", rekao je Ivić.

On je objasnio da je njegova ekipa protiv Hadersfilda imala bolje šanse za rezultat, ali i da je Votford golove primao iz sopstvenih grešaka. Posle meča, ekipa je bila razočarana...

"Očekivali smo više od ove utakmice. Došli smo da pobedimo, većina je dala maksimum i borili su se. Ima dosta stvari koje mogu da budu dobre. Nije bitno što smo izgubili, bitno je da smo se borili od prvog do poslednjeg sekunda", zaključio je Vladimir Ivić.

Nekoliko sati nakon te konferencije za medije, Votford je objavio da Ivić više nije trener tog kluba.

Tagovi