rutinski

RONALDO JE JEDAN OD PETORICE U ISTORIJI: Portugalac je najbolji strelac Serije A!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Predvođena Portugalcem, "stara dama" je lako izašla na kraj sa timom Fabija Liveranija.

Izvor: Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP

Nije se libio Kristijano Ronaldo da pokaže da mu, u najmanju ruku, nije svejedno što nije izabran za najboljeg igrača sveta.

Javno je pokazao emocije "smorenosti" – ali večeras je, nakon gostovanja njegovog Juventusa u Parmi, imao potpuno pravo da bude suprotnog raspoloženja.

PARMA – JUVENTUS 0:4 (0:2)
/Kuluševski 23, Ronaldo 26, 48, Morata 86/

Prilično nezainteresovano je Portugalac, prilikom svečane ceremonije, posmatrao trenutak kada Robert Levandovski prima trofej za najboljeg fudbalera planete iz ruku predsednika FIFA Đanija Infantina.

A kako drugačije "zalečiti rane" nego sjajnom partijom u narednom meču svog tima!

Postigao je Ronaldo dva pogotka u trijumfu nad Parmom i "pobegao" dva koraka Romeluu Lukakuu i Zlatanu ibrahimoviću na vrhu liste strelaca.

Mrežu domaćeg sastava portugalski superstar pogađao je u 26. i 48. minutu – prvi levom nogom, a drugi glavom, a precizni statističari došli su do podatka da je postao jedan od pet igrača koji su u jednoj kalendarskoj godini u Seriji A postigli bar 32 gola!

Prvi je koji je to uspeo još od 1961. godine i Omara Enrikea Sivorija (33), a još su to uradili redom Feliće Plasido Borel 1933. godine (41), Gunar Nordal 1950. godine (36) i Stefano Najers godinu dana kasnije (32).

Ipak, da ne bude usamljen na spisku strelaca na ovoj utakmici, pobrinuli su se Dejan Kuluševski i Alvaro Morata.

Šveđanim poreklom iz Severne Makedonije savladao je Luiđija Sepea tri minuta pre Ronaldovog prvog pogotka i tako poentirao protiv kluba iz kojeg je i stigao među "bjankonere". Sa druge strane, napadač kojem je VAR "ukrao slavu" već nekoliko puta ove sezone zapečatio je sudbinu nemoćnog domaćina.