Niko bolji

MESI OBORIO NEVEROVATAN REKORD: Promašio penal, dao gol glavom i srušio Pelea, sad je najbolji u istoriji!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Argentinac je postigao svoj 643. gol u Barseloni.

Izvor: Tanjug/AP/Joan Monfort, Joan Monfort/AP

Neverovatna sekvenca u Barseloni. Lionel Mesi je ispisao istoriju na meču protiv Valensije, kada je u prvom delu igre postigao prvi pogodak svog tima. Samo nekoliko sekundi pre toga promašio je penal.

Pogodak omalenog Argentinca srušio je rekord Brazilca Pelea za koji su mnogi smatrali da nikada neće biti oboren. Lionel Mesi je čovek koji je postigao najviše golova za jedan klub.

Barselona - Valensija 2:2 (1:1)
/Mesi 45+4 p, Arauho 52 - Diakabi 29, Gomez 69/

Ovaj današnji bio je 643. gol za Argentinca u Barseloni, njegovom jedinom timu u seniorskoj karijeri. Godinama je najbolji igrač tima, ali i pored toga brojka od skoro 650 golova u istom dresu zvuči potpuno neverovatno.

Pele je svojevremeno u dresu Santosa, sa kojim je tokom 18 godina igrao i lokalna takmičenja u Brazilu, postigao isto toliko golova, što su mnogi smatrali rekordom koji nikada neće biti oboren. Posebno jer su ovih godina transferi u svetskom fudbalu sasvim normalna stvar i retki su igrači koji duže igraju u istom timu.

U sumornoj sezoni Barselone barem Lionel Mesi ima malo razloga za radost. Kada je situacija već ovakva, više ga raduju lični nego klupski uspesi.

Tagovi