Fudbal

DA LI POSTOJI TALENTOVANIJI TIM U EVROPI? Odbijaju evropske VELIKANE da bi došli do njih!

Autor Adela Mulić Izvor MONDO/Tanjug

Još jednom je dokazano da veliki talenti zaista žele da dođu u svlačionicu Julijana Nagelsmana. Ponovo je doveo "kapitalca".

Izvor: Tanjug/dpa via AP/Jan Woitas

Fudbalksi klub Lajpcig potvrdio je danas da je njegov novi igrač postao mađarski reprezentativac Dominik Soboslaj, vezista rođen u Sekešfehervaru u oktobru 2000. godine.

Momak za koga su se otimali Milan, Arsenal i još neki velikani dolazi u Lajpcig iz "mlađeg brata" tog kluba, Salcburga, da pokaže da je i on stao u red talenata koji su hteli baš kod Julijana Nagelsmana (33).

Ako se konstatuje da su u tom timu biseri koje već traže širom Evrope, zaista se postavlja pitanje da li postoji ekipa sa više talenta u svlačionici. Na primer, tamo će Mađara dočekati štoperi Dajo Upamekano (22), Ibrahima Konate (21) i trenutno povređeni Lukas Klosterman (24). Sva trojica zbirno vrede skoro 140 miliona evra!

Anhelinjo (23), levi bek na pozajmici iz Mančester sitija već je poznato ime i koliko zna pokazao je svima i kada je nedavno pogurao Mančester junajted iz Lige šampiona. Dalje, u veznom redu Nagelsmanove ekipe su kapiten, krilo i kapiten Marsel Sabicer (26), zatim dobro poznati đak Barselone i Dinamo Zagreba Dani Olmo (22), Kristofer Nkungu (23), kao i Austrijanac Konrad Lajmer (23). 

I nijednom od navedenih vezista cena nije niža od 30 miliona evra!

Izvor: Tanjug/dpa via AP/Uwe Anspach

Mnoge nije potrebno podsećati da je u ekipi i danski univerzalac Jusuf Poulsen (26), da je "desetka" iskusni Emil Forsberg (29), kao i da je iz Rome stigao krilni ofanzivac Džastin Klajvert, a iz Kristal Palasa napadač Aleksander Sorlot (24) za 24 miliona evra.

Jusuf Poulsen i Dajo Upamekano
Izvor: Tanjug/dpa via AP/Uwe Anspach

Svi oni će dočekati možda najvećeg talenta u ekipi, Soboslaja, koji dolazi iz Salcburga za obeštećenje od 20 miliona evra.

"Veoma sam zadovoljan što je ovaj transfer završen. Klub se fantastično razvio. Jedan je od najboljih timova u Bundesligi, a dobro mu ide i u Ligi šampiona", rekao je Mađar za klupski sajt.

On je postigao 25 golova i upisao više od 30 asistencija u više od 80 nastupa za Salcburg.

Soboslaj će u novom klubu nositi dres sa brojem 17, a mogao bi da debituje u Bundesligi 9. januara protiv Borusije iz Dortmunda, što će biti prva utakmica Lajpciga posle zimske pauze.

Biće uzbudljivo pratiti Lajpcig.

Tagovi