Dva komada

RONALDOVI PENALI SU JUVENTUSOV SPAS: Portugalac pogađao za pobedu u Đenovi!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Bilo je 1:1, a onda je u finišu meča CR7 preuzeo stvari u svoje ruke...

Izvor: Tanjug/Antonio Calanni/AP

"Okruglo" - stotinu!

Toliko mečeva je, zaključno sa današnjim, od dolaska iz madridskog Reala odigrao Kristijano Ronaldo za "staru damu" iz Torina, a lični jubilej je začinio uz dva pogotka, oba sa "kreča".

ĐENOVA – JUVENTUS 1:3 (0:0)

/Sturaro 61 – Dibala 57, Ronaldo 78 penal, 88 penal/

Jedan od najboljih fudbalera planete ikada do brojke od 100 mečeva za Juventus otkako se u leto 2018. godine obavezao na saradnju sa sadašnjim klubom. Od tada, pa sve do večeras, 79 puta je matirao protivničke golmane, a u duelu sa crveno-plavima iz Đenove, poentirao u 78. i 88. minutu.

Ronaldo je, po ko zna koji put, prihvatio odgovornost za izvođenje penala, bio je precizan kao i protiv Barselone pre nekolik odana, pa je Juventusovo mučenje na gostovanju potpuno neutralisao pogocima.

Rekosmo, došao je do brojke od 79 golova na 100 utakmica – ali, u golgeterskom smislu, ima i boljih od njega u istoriji Juventusa kad je riječ o prvih 100 mečeva jer su Omar Sivori i Feliće Borel postigli 84, odnosno 80.

Juve je i u prvom poluvremenu bio dominantan, ali odbrana Đenove je odolevala sve do 57. minuta, kada je za 0:1 pogodio Paulo Dibala. Činilo se već tad da je Pirlov tim slomio otpor domaćih, ali je stvari u jednom trenutku zakomplikovao Stefano Sturaro, upravo bivši fudbaler Juventusa..

Pogodio je mrežu Juventusa nedugo nakon Dibalinog gola, ali se, u poslednjih pola sata, ipak na terenu pitao Ronaldo...

TABELU I REZULTATE SERIJE A POGLEDAJTE OVDE!