Opet...

U MARTU OPTUŽEN ZA SILOVANJE, SADA ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE: Serija skandala srpskog trenera u Africi!

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Sada je izbjegao zatvor položenom kaucijom.

Izvor: MN Press

Poznati srpski fudbalski stručnjak Milutin Mićo Sredojević našao se pred sudom u Južnoj Africi zbog seksualnog uznemiravanja. 

Po navodima južnoafričkih medija on je napastvovao konobaricu na stadionu tokom Kosafa igara, a izbjegao je pritvor pošto je položio kauciju. 

Iskusnom stručnjaku koji godinama radi u Africi ovo nije prvi seks skandal u kome je učestvovao. On je u martu prošle godine optužen za silovanje. 

Tada je bio trener Orlando Pirata, jednog od najslavnijih timova iz Južne Afrike. Samo nekoliko dana posle njegove ostavke mediji su prenijeli da je razlog odlaska to što je čistačicu u jednom hotelu pokušao da prisili na seksualni odnos.

Prema navodima iz medija 51-godišnja radnica je čistila toalet rao ujutru, a poznati trener je želio da ima seks sa njom. On je ove navode odbacio i tada najavio tužbu protiv medija. 

Sredojević će zbog aktuelnog seks skandala morati pred sud. Jedno ročište je već imao 11. decembra, a sledeći put mora da se pojavi 25. februara 2021. godine. 

Nekadašnji selektor Ruande i Ugande do petka je bio selektor Zambije, ali je posle još jednog skandala morao da podnese ostavku.