Fudbal

KRISTIJANO NE PIJE NI ZA BOŽIĆ, TRENING SA NJIM JE KAO RAT: Kada vidite prosečan Ronaldov dan - ostaćete bez teksta!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Legendarni Bugarin je otkrio kakva je zapravo zver Kristijano Ronaldo.

Izvor: Tanjug/AP/Joan Monfort

Dimitar Berbatov je samo u jednoj sezoni igrao sa Kristijanom Ronaldom, ali se dobro seća tih dana. 

Zajedno su osvojili Premijer ligu, Liga kup, Komjuniti šild i Svetsko prvenstvo klubova, a u velikom intervju za "Marku" Berbatov se prisetio kako je to bilo igrati sa jednim od najboljih fudbalera svih vremena. 

"Bio sam srećan te sezone. Trening s njim bio je poput rata, jer nije razmišljao ni o čemu drugom osim o pobedi. U svemu, uključujući male igre koje smo organizovalii. Ali to nije bilo loše, naprotiv. Kristijano je bio dobro dete koje je povećalo takmičarsku atmosferu u timu", seća se Berbatov.

Privrženost fudbalu je kod Portugalca uvek bila neverovatna. Prosečan dan u njegovom rasporedu izgleda gotovo pa nemoguće za izdržati.

"Bio je zabavan i privržen. Na božićnim zabavama koje smo organizirovali zabavljao se, ali vrlo profesionalno. Nikad ga nisam video da pije, čak i tih dana. Izuzetno se brinuo o sebi. Kad bi došli na trening, on je već bio u teretani. Kasnije bi ostao da šutira na gol. Kada bi završio otišao bi da pliva, pa nazad u teretanu. Bio je odlučan da bude najbolji",dodao je Berbatov.

Što se tiče rivalstva Kristijana Ronalda i Lionela Mesija Bugarin ističe da je najbolje da uživamo dok možemo. 

"Kad se Kristijano povuče, naravno, stići će i druge zvezde, ali dok on i Mesi ne "obese kopačke o klin", nećemo shvatiti veličinu ove dvojice sportista koje sada viđamo svaki dan na terenu", zaključio je na kraju legendarni bugarski napadač. 

Berbatov je najpoznatiji po nastupima za Bajer Leverkuzen, Totenhem i Mančester junajted, a karijeru je završio 2018. godine u Indiji.