HOĆE ČASTAN KRAJ

"CRVENA ZVEZDA SPADA U EVROPSKI VRH": Česi dobili 5 komada na "Marakani", sada igraju za dve stvari!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

"Sjajan tim, sa velikom istorijom", kažu iz tabora Slovana.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su još posle petog kola grupne faze Lige Evrope obezbedili drugo mesto na tabeli i mesto u 1/16 finala tog takmičenja.

Zato im meč u četvrtak uveče protiv Slovana iz Libereca neče imati suštinski rezultatski značaj, a u češkom timu bi to voleli da iskoriste.

Slovan je u prvom meču protiv crveno-belih u Beogradu bio poražen 5:1, kada su imali brojne probleme sa kadrom zbog korona virusa.

Sada Česi žele da se oproste od Lige Evrope na častan način i eventualno savladaju tim Dejana Stankovića.

Trener Zvezde je najavio da ovo neće biti nevažan meč za njegove igrače, dok iz tabora Slovana pokazuju da i te kako cene šampiona Srbije.

"Crvena zvezda ima veoma jak tim koji se bori za titulu u srpskoj ligi. Na samom su vrhu u svom šampionatu, a spadaju i u evropski vrh. Mi želimo da se oprostimo na pravi način od Evrope", kazao je Pavel Hoftih, trener tima iz Liberec.

Iskusni stručnjak kaže da nagrada od 570.000 evra koliko se dobija za pobedu u Ligi Evrope nije mala i da je takođe važno poboljšati UEFA koeficijent, kako klupski, tako i nacionalni.

"Neke bodove smo osvojili, verujemo da možemo da popravimo i klupski i nacionalni korficijent dodatno. Šteta je samo što naši navijači neće moći da budu na stadionu. I dalje ne mogu da razumem zbog čega ne možemo da imamo makar 30 odsto popunjene tribine."

Hoftih se osvrnuo i na kadrovsku situaciju.

"Posle poraza u Beogradu imali smo mnogo problema sa koronom. Sada smo kompletni i to je sjajna vest. Nadam se da smo naučili nešto na greškama iz prošle utakmice. Sada smo valjda malo pametniji. Ali ne treba smetnuti s uma da je snaga protivnika velika. To je sjajan tim, sa velikom istorijom", podvukao je Pavel Hoftih.

Ovo je očekivani sastav Zvezde za meč protiv Slovana, koji počinje u 21.00: