ŠTA!?

MESI MOŽE DA SE ZAUSTAVI SAMO OVAKO: Genijalan trik - deluje šašavo, ali radi! (FOTO)

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Pronašli su način kako da Mesi ne postigne gol iz slobodnjaka...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Alvaro Rivero

Barseloni nikako ne ide ove sezone. Ekipu je letos preuzeo Ronald Kuman, dobio nekoliko pojačanja, ali problemi su stari i deluju nerešivo. Katalonci nisu dovoljno konkretni u napadu, dok u odbrani duva promaja, pa se to sve odrazilo i na rezultate.

Na gostovanju protiv Kadiza doživeli su peti poraz ove sezone (2:1), a briga je i zbog toga što Mesi ponovo nije uspeo da postigne gol.

Ne pamti se njegova lošija forma, dao je samo četiri gola na deset utakmica u Primeri, a deluje da je i rivalima Barselone mnogo lakše da zaustave tim kada znaju da samo od njega preti opasnost, pa se tako isključivo fokusiraju na njega.

Tome najbolje svedoči primer kod slobodnih udaraca. Poznato je da je Mesi među najboljim izvođačima "slobodnjaka" na svetu, a Kadiz je recimo imao specijalnu taktiku za to!

Svaki put kada je Mesi izvodio "slobodnjak" Kadiz je postavljao "živi zid" sa četvoricom najviših igrača, a potom bi iza njega bio postavljen i "rezervni živi zid". Zapravo, ostali igrači bi bili raštrkani svuda po gol-liniji, pa je golman Ledezma imao lakši zadatak.

Za to vreme niko nije mario za ostale igrače Barselone svesni da ne mogu da ih ugroze.

Pogledajte kako je to izgledalo, upalilo je...

Tagovi