27 GODINA KASNIJE

MESI JE DAO ISTI GOL KAO MARADONA! Leo je bio na meču kad je Dijego pravio dar-mar, pa sve ponovio njemu u čast! (VIDEO)

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Neverovatna sličnost!

Izvor: Tanjug, Joan Monfort/AP

Od Dijega Maradona se već danima oprašta čitav fudbalski svet, ali čini se da je retko ko uspeo da to učini tako simbolično kao Lionel Mesi.

Kapiten Barselone je na meču protiv Osasuna postigao gol i potom ga proslavio u Maradoninom starom dresu, ali zapravo, Mesijev pogodak bio je daleko veći omaž "El Pibeu" nego što ste mislili - njihovi golovi su identični!

Naime, Mesi je bio strelac u nedelju u pobedi Barselone protiv Osasune 4:0, a nakon što je postigao pogodak, on ga je proslavio u Maradoninom dresu iz Njuels Old Bojsa, Maradoninom bivšem klubu i timu za koji Mesi navija i za koji je kao dete igrao u rodnom Rosariju.

Međutim, Mesi je postigao skoro identičan gol protiv Osasune onom koji je Maradona u dresu Njuelsa postigao protiv Emeleka davne 1993. godine. Da sve bude luđe - Mesi je kao šestogodišnjak bio na toj utakmici!

Na internetu se u nedelju pojavio video koji upoređuje Mesijev prvi gol od smrti Maradone i Maradonin gol sa meča kojem je mesu kao dete prisustvovao! I sličnost je frapantna!

Glavna razlika je što je Mesi gol postigao levom nogom, a Maradona desnom, ali sve ostalo je isto - prijem lopte, izbegavanje protivnika driblingom, pa udarac malo izvan šesnaesterca u dalji gornji ugao gola. Neverovatno!

Pogledajte kako je to izgledalo...

Sličnost Mesijevog i Maradoninog pogotka
Izvor: Youtube/Cl1maco

Mesi je Maradoni odao još jedan omaž, kada je zamalo zakucao loptu rukom u mrežu, kao Maradona 1986. godine protiv Argentine.

Da ne pominjemo da je Mesi još 2007. protiv Hetafea postigao gotovo identičan gol kao Maradona Englezima na tom Mundijalu, kada je od centra terena predriblao ceo tim i protivničkog golmana, pre nego što je postigao gol...

Za to vreme, i u Beogradu je osvanuo mural Dijega Maradone.

Tagovi