tužna priča

DIJEGO JE UMRO OKRUŽEN IZDAJNICIMA I KRIMINALCIMA: Maradonin bliski prijatelj prokleo "sinove hiljadu kučki"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"Bio je sam, potpuno su ga izolovali od nas"

Izvor: Tanjug, Marco Cantile/LaPresse

Izgleda da je Dijego Maradona zaista otišao na tužan način. Iako se cio svijet emotivno oprašta od njega, ali oni najbliži njemu iznose drugačiju priču.

Jedan od onih koji je pobijesnio je nekadašnji fizioterapeut reprezentacije Argentine Migel di Lorenco, poznatiji kao Galindez, kaže da onima oko njega "Bog neće oprostiti".

Njih dvojica su se zbližili tokom reprezentativnih akcija, posebno na pobjedničkom Mundijalu 1986. godine, a nastavili su da se druže.

"Ljudima oko Dijega Bog neće oprostiti. Oni treba da su srećni, sada će da se ubijaju sa svim tim kriminalcima, advokatima i ostalim govnima tamo. Nikada nismo mogli da pričamo sa njim. Poslao sam poruku Dijegu i nikad nisam dobio odgovor, bilo smo potpuno izolovani iz njegovog svijeta", ispričao je Galindez.

Maradona je ostavio bogatstvo od oko 90 miliona dolara, a Galindez vjeruje da su svi oko njega bili tu zbog novca.

"Dijego je umro sam. Prva stvar koju sam uradio na oproštaju jeste da dodirnem njegov članak, njegovo koljeno i butinu, pomazio sam ga i rekao da ću uvijek biti s njim. Dijego mi je potpuno vjerovao, govorio mi je 'Galindez, uzmi ove pare, čuvaj ih za mene' i u Barseloni i u Italiji. Nikad nisam dirnuo nijedan pezos. A ova banda oko njega, to su sve preletači, pijavice, izdajice i sinovi hiljadu kučki", rekao je on.

Jedan od onih za koje se vjeruje da ih Galindez pljuje je Matijas Morla, Maradonin advokat koji je postao vrlo aktivan odmah posle smrti fudbalera.

U ovih nekoliko dana on je prvo kritikovao hitnu pomoć i zahtijevao je punu istragu, a onda je posle javno otkrio fotografije otvorenog kovčega na sahrani.