Fudbal

“NE MOGU DA MU KAŽEM DA JE DIJEGO MRTAV, VOLEO GA JE KAO SINA”: Dao je svetu Maradonu, a jedini ne zna za tragične vesti

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Neverovatna priča dolazi iz Argentine.

Izvor: Tanjug/AP/STR

Ceo svet pati zbog smrti Dijega Armanda Maradone, jednog od najboljih fudbalera na svetu, ali sigurno najharizmatičnije figure u istoriji fudbala.

Maradona je postao pravo božanstvo u Argentini kada je 1986. godine doneo titulu prvaka sveta svom timu, a osam godina ranije je takođe mogao da uzme zlato. Tada ga selektor Cesar Luis Menoti nije poveo na Mundijal, ali sve se promenilo sa njegovim odlaskom.

Na čelo Argentine je stigao Karlos Bilardo, čovek koji je podario Maradonu svetu, dao je šansu svima i van Argentine da ga vide. On je jedva sačekao da pozove "El Pibea" u nacionalni tim i vodio ga je na sledeća tri Mundijala, a 1986. je bio na klupi "gaučosa" kada su osvojili SP.

Bilardo se sada nalazi na kućnom lečenju i verovatno je jedini čovek na svetu koji ne zna da je Dijego Armando Maradona umro.

"Ne mogu da mu kažem da je Dijego mrtav. Voleo ga je kao sina", Horhe Bilardo, brat čuvenog trenera je iskreno izjavio.

Medicinsko osoblje koje vodi brigu o Bilardu, koji pati od neuroloških problema, isključilo je televizor u Bilardovoj sobi, kako ga ova vest ne bi uzrujala.

"Medicinska sestra znala je da se ako se to dogodi, TV mora da bude zabranjen. I tako je bilo, rečeno mu je da je pukao TV kabl", rekao je Horhe Bilardo.