Fudbal

VELIKA POBEDA ZVEZDE, IGRAĆE I NA PROLEĆE EVROPU: I ne samo to - bori se i za prvo mesto u grupi!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Golčina sjajnog Petrovića i nebeski skok Milunovića doneli su Zvezdi deveti bod u Ligi Evrope. To je dovoljno da se prođe u nokaut fazu!

Izvor: Olivier Matthys/AP, Tanjug/AP/Olivier Matthys

Crvena zvezda je gotovo obezbedila mesto u nokaut fazi Lige Evrope!

Pobedom nad Gentom u Belgiji, prvom u istoriji kluba, crveno-beli su došli do devetog boda i do kraja takmičenja će se sa Hofenhajmom boriti za prvo mesto u grupi. Pobedu su doneli sjajni Petrović i Milunović, a samo porazi od Hofenhajma i Libereca, i to ubedljivije od 5:1, bi izbacili Zvezdu iz Evrope. To deluje kao nemoguće...

GENT - ZVEZDA 0:2 (0:1)

Belgijski tim znao je da je ovo njima meč na "sve ili ništa", a kada je Petrović u 53. sekundi "probušio" mrežu Sinana Bolata - postalo im je jasno da će im posao biti još teži. Držali su loptu u svojim nogama, kontrolisali igru, ali je Zvezda bila fantastična u defanzivi i nije im dozvolila da se razigraju.

Igrajući u formaciji 5-3-2 kada se brani, Zvezda je namučila Gent koji nije nalazio načine da ih probije, čak ni po njihovom levom boku koji je prvi put u karijeri čuvao Aleksa Vukanović.

Zvezda je možda bila i previše defanzivna, bilo je potrebno mnogo koncentracije da bi izdržali sve napade Genta, ali onda je u 58. minutu nebeskim skokom Milunovića duplirala vođstvo.

Desetkovana ekipa Dejana Stankovića (bez Kataija, Kange, Rodića, Gobeljića i Sanoga) ostala je do kraja meča i bez povređenog Petrovića, tako je Degenek zaigrao na mestu zadnjeg veznog, crveno-beli su se još povukli i na kraju sačuvali velika tri boda.

U narednom kolu, već 3. decembra, Zvezda igra kod kuće protiv Hofenhajma.

I to će biti meč za prvo mesto u grupi...

GENT: Bolat - Hanke-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Fortuna - Botaka (od 46. Kastro-Montes), Dorš, Ovusu (od 58. Ođiđa-Ofoe), Kums (od 85. Žorž), Mohamadi - Bezus - Bukari (od 66. Niangbo).

ZVEZDA: Borjan - Pankov, Milunović, Degenek - Gajić, Nikolić, Petrović (od 71. Eraković), Vukanović (od 86. Radulović) - Ivanić, Ben (od 71. Spiridonović) - Falćineli (od 86. Boaći).

Meč je sudio Filip Glova iz Slovačke.