Fudbal

I BARSELONA MENJA IME STADIONA: Zvaće se po Mesiju, samo da prođu izbori?!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Emili Ruso, koji je do aprila prošle godine bio potpredsednik katalonskog kluba, obelodanio je kandidaturu za preuzimanje uloge prvog čoveka kluba

Izvor: Tanjug/AP/Bernat Armangue, Bernat Armangue/AP

Naredni meseci donose nam predsedničke izbore u Barseloni.

Dosadašnji prvi čovek katalonskog kluba Đozep Bertomeu podneo je ostavku na tu funkciju krajem novembra ove godine nakon pritiska javnosti zbog nagomilanih problema unutar kluba, a kandidaturu da ga nasledi danas je zvanično istakao – njegov zamenik, Emili Ruso!

Među njegovim planovima nalaze se promena imena stadiona, pa bi tako dom fudbalera Barselone mogao da nosi ime po Lionelu Mesiju!

"Ako pobedim u predsedničkoj trci, računaćemo na Ćavija, Inijestu i Pujola kako bismo stvorili jaku vezu između vrha kluba, našeg prvog tima i La Masije", istakao je Ruso, koji je "poentirao" na kraju:

"Plan je, takođe, da održimo i referendum, gde bi se glasalo o tome da se naš stadion u budućnosti zove 'Kamp Nou – Leo Mesi'!"

Ruso je u aprilu podneo ostavku u Barseloni, nezadovoljan radom sada već bivšeg predsednika, a danas je i zvanično istakao da želi da ga zameni i "povede Barsu u bolje dane".

Već je obelodanio nekoliko konkretnih poteza o igračkom kadru, odnosno pojačanjima koje bi klub mogao da angažuje..

"Radićemo na dovođenju dva top igrača, a jedan od njih je Nejmar. Učinićemo sve da ga vratimo... ako povuče sve sudske sporove protiv Barselone", rekao je Ruso, ne otkrivši ime drugog superstara koji je u njegovim planovima.

Tagovi