OSTALI NEPORAŽENI

"ONI SU POBEDILI BARSU, ALI NOSILI SMO SE S NJIMA": Nikolićeva Lokomotiva je tvrd orah, imaju za šta da igraju!

Autor Tamara Ranković Izvor mondo.rs

Srpski trener beleži dobre rezultate u Ligi šampiona sa timom iz Moskve.

Izvor: Tanjug/AP/Manu Fernandez, Manu Fernandez/AP

Mnogi nisu verovali da Lokomotiva ima šta da traži pored moćnog Bajerna i Atletika u grupi Lige šampiona.

Marko Nikolić izgleda zna da parira velikim evropskim timovima pa je tako iznenadio još jednim remijem protiv Atletika.

Lokomotiva sada posle četiri meča ima samo jedan poraz, od Bajern Minhena, i to tako što su gol primili u finišu meča. Osim toga, tu su i tri remija, uključujući i meč sa Salcburgom.

Nikolić je posle meča bio prezadovoljan učinkom svog tima.

"Kao što sam rekao i pre meča, bićemo presrećni ukoliko uzmemo bod ovde. Naša igra je bila disciplinovana, gledamo napred. Imamo još dve utakmice i videćemo gde će nas one odvesti", rekao je Nikolić nakon nerešenog rezultata i zadovoljno istakao činjenicu da njegova ekipa može da se nosi sa Atletikom.

"Igrali smo sa Atletikom, koji je pobedio Barselonu. To je vrlo kvalitetan tim, dobijali su nas konstantno u poslednje četiri godine i nije lako igrati sa ovakvom ekipom. Vrlo je komplikovano, ali ukoliko smo disciplinovani i energični, onda možemo da se nosimo sa njima", istakao je nekadašnji trener Partizana koji je "popio" kritike da mu je taktika previše bila defanzivna.

"Uvek smo govorili da je bitno da budemo fokusirani, da želimo pobedu, ali kada igrate sa disciplinovanim timovima onda morate da igrate ovakav stil fudbala. U drugim okolnostima bismo morali da menjamo strategiju, ali ovde smo morali da odigramo tako", zaključio je Marko Nikolić.

Lokomotiva može do sledeće faze takmičenja ukoliko trijumfuje protvi Salcburga, a Atletiko ne upiše nijednu pobedu u preostala dva meča.

Ipak, kako je to malo verovatno, Lokomotiva se nalazi u dobroj situaciji da se preseli u Ligu Evrope, ukoliko završi iznad Salcburga na.