ON SE SLUŠA!

PITALI SU MARADONU KO JE NAJVEĆI FUDBALER IKADA: Nije rekao ni Mesi, ni Ronaldo, a ni Pele... Iznenadićete se!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Odgovor koji je mnoge iznenadio...

Izvor: Tanjug/AP/Milan

Napustio nas je jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Maradona, a sigurno će se mnogi naljutiti što ispred njegovog imena stoji i to "jedan od".

Višak ili ne?

Za veliki broj fudbalskih navijača Maradona je bez ikakve sumnje najbolji koji je zaplesao sa loptom. Neki stariji će to sporiti pričom da je bolji Pele, oni mlađi će predložiti Mesija ili Kristijana Ronalda, ali ko je po Maradoninom mišljenju najveći ikada?

U intervjuu koji je prošle godine dao za argentinski "TyC Sports" iznenadio je svojim odgovorom, pošto su svi, bar poznavajući njegov karakter, mislili da će reći - JA!

Daleko od toga da je bio tako nadmen, zna da o najvećima pričaju drugi...

"Mislim da je najbolji ikada bio Alfredo di Stefano", rekao je Maradona.

"Bio je bolji od svih - čak i od mene".

Alfredo di Stefano je bio "Maradona pre Maradone", čuveni fudbaler River plejta, Milionariosa, Urakana, Real Madrida i Espanjola, koji je igrao za čak tri reprezentacije (Argentina, Kolumbija i Španija), a očigledno je u "El Pibeovim" očima bio najveći.

"Pele nije želio da prizna da je Di Stefano supertalentovan.Njegovi prijatelji su izmislili poseban trofej za njega kao živu legendu fudbala. Čak sam i ja pobedio Pelea u Riju za nagradu najboljeg svih vremena", dodao je Maradona koji je istakao da su mu dresovi Van Bastena i Gulita najdraži koje je "zamenio" u toku igračke karijere, a da mu je omiljeni saigrač Kareka. Podsetite se i kako je Maradona "plesao" na zagrevanju protiv Bajerna, uspeo da lobuje golmana Zvezde na "Marakani", a tu je i 50 najboljih poteza među kojima su i "Božja ruka" i najbolji gol svih vremena.