Ogromni problemi

KLOPU POVREĐENA CELA ODBRANA, ON IMA PORUKU: Iskoristite ovo kao Subotić i Humels!

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Ogromni problemi za Liverpul pred derbi Premijer lige.

Izvor: LUCA BRUNO/AP, Tanjug/AP/Luca Bruno

Jirgen Klop zaista nema sreće ove sezone. Njegovi defanzivci su redom povređeni i sada će u meču sa Lesterom morati da pronađe nova rešenja.

Prvo se na duže vreme povredio Virdžil Van Dajk, a onda su redom počeli da se povređuju i ostali defanzivci.

Na meču sa Lesterom će biti bez Džoa Gomeza koji se povredio dok je bio sa reprezentacijom, kao i Trenta Aleksander-Arnolda. Neizvestan je nastup i Žoela Matipa, a Endru Robertson je takođe imao problema sa povredama.

Zbog toga će Klop morati da se osloni na svoje juniore. Na mestu desnog beka će zaigrati Neko Vilijams, a u centru odbrane 23-godišnji Natanijel Filips koji je protiv Vest Hema upisao prvi nastup u Premijer ligi.

Ukoliko se ne oporavi Matip, pored Filipsa će se naći 17-godišnji Ris Vilijams, a pred ovaj meč Klop je imao poruku za svoje mlade defanzivce.

"Naravno, ne možete baš sve da upoređujete, svaka situacija je specifična, ali podsetio bih kad smo 2008. u Dortmundu zimski period prošli sa dvojicom centarhalfova od 19 i 20 godina. To su bili Mats Humels i Neven Subotić", naglasio je Jirgen Klop.

On ima poverenja u svoje mlade igače, a to je i dokazao. Trent Aleksander-Arnold je izrastao u jednog od najboljih bekova na svetu, a i vezista Kurtis Džons dobija sve veću minutažu.

"U Liverpulu imamo velike talente, oni su mladi, 18, 19 godina. Ali svako ima šansu. Nisam srećan što dolazim na konferencije i pričam o povredama, ali srećan sam zbog ovih mladih momaka. Vidim i na treninzima da su osetili šansu, žele da pokažu da su spremni za sve zadatke. Videćemo. Optimista sam da ćemo uspeti sa ovim dečacima. Nadam se da ćemo u to ubediti I ostatak sveta", rekao je Jirgen Klop.


Tagovi