"TO JE KAO DA SI U RATU"

KOLAROVA "PLJUJE" I LEGENDA HRVATSKE: Trebalo je da ga oterate iz tima, a ne da ode!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

I u Hrvatskoj je Kolarov "vrela tema".

Izvor: MN Press

Prošlo je skoro sedam dana otkako je Srbija izgubila od Škotske, ali i dalje se nije pojavila zvanično objašnjenje zbog čega Aleksandra Kolarova nije bilo u timu.

Verzija koja je najviše "zaživela", verovatno zbog toga što i zvuči najskandaloznije, govori da je Aleksandar Kolarov na oko tri sata pred utakmicu obavestio čelnike FSS da ne može da igra zbog zabrane Intera, dok takođe nije mogao da uđe ni u 119. minutu da bi izveo jedanaesterac.

I pre nego što jeTumbaković izjavio da to nije bilo baš tako, i da ne postoji nesporazum sa Kolarovim, svet je obišla pomenuta verzija, stigla do Italije, susedne Hrvatske...

"To je neodgovorno i nemoralno! Pravo razočaranje. Zamisli molim te, on je odbio da igra i da šutira penal?! Kako neko može da odbije poslušnost?! I još kapiten?!", rekao je legendarni hrvatski trener Miroslav "Ćiro" Blažević za "Informer".

"Kad si u reprezentaciji, to je kao da si u ratu, samo čekaš komandu šta da radiš! On nije trebalo da ode iz tima, trebalo ga je oterati!".

Bivši selektor Hrvatske, koji je sa "vatrenima" bio bronzani na Svetskom prvenstvu 1998. godine, redovno prati dešavanja u reprezentaciji Srbije, a navodni postupak Kolarova, kapitena reprezentacije u poslednje dve godine, očigledno ga je šokirao.

"Ko nema odgovornost i svest da od njega zavisi raspoloženje nacije, nema pravo da obuče dres reprezentacije", jasan je bio Ćiro.

U međuvremenu je Kolarov otišao u Italiju i dobio pozitivan test na korona virus.