Fudbal

PREMINUO LEGENDARNI TRENER ZVEZDE

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Stvarao je šampione, rekordere i voćkama u PKB-u davao ime po svojim takmičarkama.

Izvor: MN Press

SD Crvena zvezda objavila je u utorak da je preminuo legendarni trener njenog atletskog kluba, Aleksandar Obradović Bambi, u 85. godini.

On je bio najstariji trener Zvezdinih atletičara, koji je u višedecenijskoj karijeri napravio i radio sa brojnim uspešnim sportistima, nacionalnim rekorderima i reprezentativcima.

"Radio je sa više od 3.500 dece, stvorio je 29 reprezentativaca i 16 državnih rekordera", objavila je Zvezda.

Crveno-beli su u sećanju na trenera naveli da je bio nesebičan u deljenju svog znanja, životni pedagog i trener koga je ceo atletski svet obožavao. Za rad u atletici dobio je najviša društvena priznanja, Majsku nagradu Republike Srbije, Oktobarsku nagradu Beograda, povelju i zlatnu značku SD Crvena zvezda i nagradu za životno delo.

"Bambi" je po struci bio inženjer agronomije i radni vek je od 1962. proveo u Poljoprivrednom kombinatu Beograd na poslovima upravnika plantaže, rukovodioca proizvodnje i tehničkog direktora.

Zanimljivo je da je novim voćkama koje je proizvodio davao imena po atletičarkama koje je trenirao, pa su nastale sorte breskva "Goca" po Gordani Čotrić, nektarina "Marina" po Marini Dedić, breskva "Nina" po Nini Ivanišević, jabuka "Saška" po Aleksandri Gačević, breskva "Lucija" po Luciji Pajić...

Tako je na originalan način spajao svoje dve najveće ljubavi - atletiku i agronomiju.

Zbog epidemiološke situacije sahrana će biti održana u krugu porodice u petak 20. novembra na Novom groblju.