Fudbal

“Naša želja je da podignemo reprezentaciju i crnogorski fudbal na viši nivo”

Autor Ana Božović

Fudbalska selekcija Crne Gore sjutra protiv Kipra (20.45) igra za plasman u Ligu B

Izvor: FSCG

Crna Gora nema igru, ali ima situaciju da ispuni zacrtani cilj i plasira se u Ligu B Lige nacija.

“Sokoli” u posljednjem kolu drugog izdanja Uefinog najnovijeg takmičenja dočekuju Kipar pod Goricom (20.45), trijumf garantuje prvo mjesto u grupi gdje su Luksemburg, Azerbejdžan i Kipar, dok svaki ostali rezultat donosi zavisnost od Luksemburga.

Želje igrača pred sjutrašnji meč prenio je Marko Bakić - vezista belgijskog Muskrona poručuje da će “sokoli” uraditi sve da pobijede Kipar.

Ljudski i sportski je da težiš da napreduješ, da težiš boljem. Naša želja je da podignemo reprezentaciju i crnogorski fudbal na viši nivo, da budemo u jačoj konkurenciji, da napredujemo time što ćemo igrati u Ligi B, sa veoma kvalitetnim reprezentacijama”, kazao je Bakić.

Međutim, tokom prethodnih pet utakmica “sokoli” su pokazali da ništa ne ide na bolje što se tiče progresa - igra ne postoji, sistem ne postoji… Ali pobjeda bi sve probleme gurnula pod tepih.

Svjesni smo u kakvoj smo situaciji i to je ono što smo željeli. Lideri smo, imamo ambicije i cilj u posljednjoj utakmici. Kipar će imati motiv, jer ne želi da bude posljednji u grupi. Pred nama je zahtjevna utakmica, jer su i ambicije protivnika jasne”, istakao je Bakić.