Fudbal

“Svjesni smo da ne igramo dobro, radimo na tome da se poboljšamo”

Autor Ana Božović

Crna Gora sjutra protiv Kipra (20.45) opet bez Stefana Savića igra odlučujuću utakmicu za plasman u Ligu B

Izvor: FSCG

Mihal Bilek je prije nekoliko dana ponovo bio gost pod Goricom, ovog puta kao selektor Kazahstana. Prva asocijacija za sve u našoj zemlji, kada je ovaj stručnjak u pitanju, uvijek će biti baraž za EURO 2012, kada je njegova Češka eliminisala Crnu Goru, a da u dva meča nije pokazala praktično ništa.

Ove jeseni, istina na dosta skromnijem nivou u “C društvu” Lige nacija, Crna Gora igrom nije pokazala da je zaslužila plasman u viši rang, ali rezultati su ti koji kažu da se “sokoli” nalaze na korak od Lige B.

A rezultati su u sportu najvažniji, pa i kada su ostvareni protiv Luksemburga, Kipra i Azerbejdžena - selekcija koje su daleko od evropskog krema.

Sa razlogom svi pričaju da ne igramo dobro i mi smo svjesni da igra u polju nije onakva kakvu bismo željeli”, kao i uvijek realan je bio Miodrag Džudović, asistent u stručnom štabu Faruka Hadžibegića.

Nisu “sokoli” blistali ni u subotu protiv Azerbejdžana u Zaprešiću, ali na kraju je bod (0:0) bio poput pobjede, nakon što je lider Luksemburg pao u Nikoziji. Sada je sve ponovo u rukama Crne Gore - pobjeda sjutra (20.45h) protiv Kipra pod Goricom značiće i plasman u Ligu B.

Radimo na tome da poboljšamo igru, ali opet imamo problema sa rovitim igračima, ne znamo ko će sve moći da trenira. Igraće oni koji budu zdravi, nadam se da će ih biti maksimalan broj. Pokušaćemo da riješimo problem u igri”, dodao je Džudović.

Nekadašnji štoper naše reprezentacije zna šta “sokoli” moraju da rade bolje.

Dosta je novih igrača, prvi put je igrala ova posljednja linija, sve to ima svoje i povlači jedno za drugim. Nastojaćemo da riješimo problem u organizaciji igre, da bude što manje grešaka i da što više vremena provodimo na protivničkoj polovini”, jasan je Džudović.

Stručni štab Crne Gore imao je i ranije ideju da nešto mijenja kada je igra u pitanju.

Pripremajući se za ove akcije imali smo ideju da promijenimo sistem igre, da unesemo nešto novo i spremimo mnogo ofanzivniju taktiku. Pripremali smo to cijele sedmice”, otkrio je Džudović.

Ali...

Iz dana u dan se zbog povreda, novog korona virusa i kartona mijenjala situacija, što nas je usmjerilo da moramo da se vratimo na staru formaciju i da zbog male rotacije ne možemo ništa da mijenjamo”.

Zavjesa na Ligu nacija spušta se sjutra - od utakmice protiv Kipra zavisi da li će Crna Gora naredno izdanje ovog takmičenja igrati u Ligi B ili ostaje u dio Lige C, a u odlučujućoj utakmici neće igrati Stefan Savić koji se već vratio za Madrid.

I protiv Luksemburga pod Goricom smo imali imperativ, pa iako ne bih poredio tu utakmicu sa ovom, očekujem da sada budemo bolji. Cilj je da pobijedimo i završimo kao prvoplasirani, ali i da pokažemo kvalitetnu igru kojom ćemo doći do pobjede”, zaključio je Džudović.

Luksemburg u drugom duelu grupe igra sa Azerbejdžanom, a kalkulacije su sljedeće: pobjeda nam garantuje Ligu B, sa remijem smo u Ligi B ukoliko Luksemburg remizira ili izgubi, dok nas poraz vodi samo ako Luksemburg izgubi.