Fudbal

JOVETIĆ: Nadam se da ću i ja jednom kao Pandev, ODIGRALI SMO NA REZULTAT

Autor Adela Mulić

Kapiten fudbalske reprezentacije je ponovo bio najbolji, ali se još jednom pokazalo da ne može sve sam.

Izvor: MONDO

Opet je bio najbolji, opet je bio blizu gola, opet je sam igrao.

Stevan Jovetić je svjestan da je bod protiv Azerbejdžana dobar nakon vijesti da je Luksemburg izgubio od Kipra, baš kao što je svjestan da Crna Gora igra loše. Ipak, ako u utorak veče pod Goricom “sokoli” zabilježe trijumf nad tim osokoljenim Kiprom, sigurno će u sljedećem ciklusu igrati u Ligi nacija.

“Pobijedili smo Kipar 2:0 u gostima, ali to ne znači ništa. Novi trijumf moramo da zaslužimo. Dobili smo šansu, na nama je da je iskoristimo, ako je ne iskoristimo kao da ništa nismo uradili. Nije nam bilo lako, ali smo pokazali i koliko nam znači reprezentacija i koliko želimo da budemo prvi”, rekao je Jovetić.

Nakon što su dobili informaciju da Luksemburg gubi na Kipru, naši momci nisu po svaku cijenu napadali trijumf u Zaprešiću.

“Otprilike 20 minuta prije kraja nam je rečeno koji je rezultat na Kipru, kao i da Luksemburg ima čovjeka manje. Tada smo odlučili da čuvamo remi jer smo i bili sa desetoricom u polju”.

Vjerovatno bi sve bilo drugačije da nije isključen Ivanović, ali Crna Gora je uprkos lošoj igri igrala na rezultat.

“Sa željom da pobijedimo smo započeli utakmicu. Dobro smo igrali ali nas je poremetilo isključenje. Potom smo odigrali na rezultat i to me raduje. Ova ekipa nije često igrala na rezultat. Igrao sam u Italiji šest godina i upravo te to uče otkad počneš da igraš fudbal".

Joveta sanja da se plasira na veliko takmičenje, baš kao što je to uspio Goran Pandev, koji je sinoć odveo Sjevernu Makedoniju na EURO.

“Drago mi je zbog njega i Makedonaca. Goran je sjajan momak koji godinama na briljantan način vodi nacionalni tim, a uz igra odlično u Seriji A. Nadam se da će i mene Bog da pogleda da to doživim sa Crnom Gorom”, poentirao je na kraju Jovetić.