Fudbal

NADU ZA LIGU B IMAMO, zavisimo od sebe, ali igru nemamo - TO JE PROBLEM!

Autor Adela Mulić

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u pretposljednjem kolu grupe 1 Lige C remizirala sa Azerbejdžanom u Zaprešiću - 0:0

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Veliki poklon iz Nikozije je stigao nakon što je Kipar u svom domu odradio Luksemburg (2:1), to je “hrabre sokole“ vratilo u situaciju da sve zavisi od njih što se tiče plasmana u Ligu B što je bio primarni cilj, ali bezidejna igra izabranika Faruka Hadžibegića ne garantuje ni optimizam, ni sigurnost...

To se vidjelo u Zaprešiću nadomak Zagreba - Crna Gora je u komšiluku kao gost Azerbejdžana upisala remi bez golova (0:0) u pretposljednjem kolu grupe 1 Lige C.

Situacija pred posljednje kolo i odlučujuće borbe (17. novembar) u kojima se sastaju Crna Gora - Kipar, Luksemburg - Azerbejdžan: “crvenima“ pobjeda garantuje prvo mjesto u grupi, remi nam odgovara ukoliko remizira ili izgubi Luksemburg, a poraz samo u slučaju poraza Luksemburga.

“Sokoli“ nisu postojali u prvom poluvremenu, prijetili su samo preko Stevana Jovetića koji je sjajno pokušao u jednom trenutku, a mogli su da prime dva gola, a na samom kraju je stigao nervozni drugi žuti karton Igora Ivanovića.

Drugo poluvrijeme je donijelo gotovo istu situaciju, taj igrač manje se nije osjetio, jer Hadžibegićeva selekcija nije imala igru, dok je protivnik bio previše slab da bi mogao previše da zaprijeti. Ipak, i u takvoj situaciji dva puta je morao da reaguje Milan Mijatović i spašava naš gol.

A u napadu je sve zavisilo od Jovetića – šta uradio on, to je uradila Crna Gora.

I par Jovetinih majstorija nije moglo da prođe za ostale igrače, dok će se pamtiti lob sa pola terena i prečka.

Crna Gora igra previše slabo, a došla je u situacij da može da plasira u Ligu B.