Fudbal

HADŽIBEGIĆ: Nema pritiska, želimo tri boda

Autor Gordana Bojanić

Selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić rekao je da "sokoli“ nemaju nikakav pritisak uoči posljednja dva kola Lige nacija.

Izvor: FSCG

Naša selekcija sjutra gostuje Azerbejdžanu, a pobjedom bi zadržala šanse da se plasira u Ligu B.

Crna Gora dijeli prvo mjesto sa Luksemburgom, koji ima bolji međusobni skor, a koji u istom terminu gostuje Kipru.

“Nemamo poseban pritisak, svjesni smo situacije. Samo želim tri boda, a svaka je utakmica različita. Radili smo ozbiljno, sa idejom da pobijedimo i nadam se da ćemo naći rješenje kao što smo uradili u Podgorici. Žao mi je što nismo kompletni, izgubili smo još jednog igrača zbog koronavirusa. Međutim, moramo da zaboravimo na probleme, da se prilagodimo višoj sili. Pokušavamo da sporedne probleme zanemarimo i da budemo optimisti. Zadovoljan sam angažmanom igrača i motivom da ostvare rezultat koji nas interesuje", naglasio je Hadžibegić.

Dobra vijest je da se nakon godinu u tim vraća Stefan Mugoša.

“Njegovo prisustvo daje novu soluciju, veliki je plus što je sa nama. Od kada smo prošle godine završili kvalifikacije ua Evropsko prvenstvo, želimo da nastavimo pozitivnu dinamiku između nas. Želimo i da širimo krug reprezentativaca, i ja svjesno ulazim u taj rizik", rekao je Hadžibegić.

Bez obzira što nema takmičarski motiv, Azerbejdžan će biti motivisan, smatra Hadžibegić.

"Gledali smo i analizirali njihov prijateljski meč sa Slovenijom (0:0) i vidjeli motivisanu ekipu. Tako će izaći i sjutra, jer imaju ponos, a imali su ambicije prije početka takmičenja", zaključio je selektor.