Fudbal

SOKOLI NE ZAVISE OD SEBE I SAMI SU KRIVI ZA TO: Situacija je takva, ali na nama je da pobjedimo

Autor Ana Božović

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra u Zaprešiću gostuje Azerbejdžanu u pretposljednjem kolu grupe 1 Lige C

Izvor: MONDO/Bojan Stanišić

Lepršava igra odavno nije karakteristika naše reprezentacije. Ali i bez nje ove jeseni su stizale su pobjede - problem su bile posljednje dvije utakmice, gdje osim poraza (Luksemburg) i remija (Kazahstan) više brine pristup i upornost pulena Faruka Hadžibegića.

Imaće naši reprezentativci priliku da u preostala dva meča u grupi C1 Lige nacija da nas sve podsjete da su oni stari - danas lete za Zagreb, a sjutra u obližnjem Zaprešiću od 18.00 časova pokušaće da savladaju nezgodni Azerbejdžan i na taj način produže nadu u plasman iz C u bolju B diviziju.

Cilj “sokola” biće da pruže partiju sličnu onoj od prije mjesec kada su u Podgorici slavili sa 2:0.

Naša reprezentacija je dovela sebe do tačke gdje zavise od drugih. Situaciju koju su željeli da izbjegnu, prepreku koju su nakon trijumfa u Luksemburgu (1:0) već vidjeli iza sebe.. Ali, došla je opuštenost na naplatu na terenu u Podgorici - Luksemburžani su se osvetili za poraz na domaćem terenu i našoj selekciji nanijeli prvi poraz tokom ovog kvalifikacionog ciklusa (2:1).

Situacija je takva kakva jeste. Na nama je da pobijedimo obje utakmice do kraja i da se nadamo kiksu Luksemburga. Što se mene tiče, kao I uvijek daću ne 100, već 300 odsto, siguran sam da svi momci tako  razmišljaju”, jasan je bio napadač naše reprezentacije Stefan Mugoša.

Prošli put smo pobijedili, ali svako danas igra fudbal tako da moramo da budemo na nivou. Možda može da bude naša prednost to što se igra u Zaprešiću, ali najvažnije je da teren bude dobar, da možemo da sprovedemo ono što planiramo u igri”, poručio je Mugoša.

Uskraćena je bila naša reprezentacija za pomoć udarne igle korejskog Inčon Junajteda u mečevima tokom septembarskog i oktobarskog reprezentativnog “prozora”. Međutim, primjetna je žeđ za golovima u nacionalnom dresu, gdje se Mugoša vraća nakon jednogodišnje pauze.

Uvijek je lijep osjećaj biti u reprezentaciji. Uželio sam se atmosfere, utakmica, spreman sam za novo dokazivanje i nove golove”, kazao je Mugoša.

Čini se da je želja korejskog prvoligaša da Mugoša ostane u klubu tokom dva ključna mjeseca K1 lige opravdana - prvi strijelac Inčona ove sezone pomogao je klubu da očuva prvoligaški status sa 12 postignutih pogodaka na 24 meča, uključujući i het-trikove u mečevima protiv Gangvona i Seongnama.

Tek nakon završene sezone naš reprezentativac je dobio zeleno svijetlo za put u Crnu Goru.

Zadovoljan sam svojim igrama i cjelokupnom sezonom. Ostali smo u ligi, to je najvažnije. Završio sam takmičarsku godinu u Koreji, vidjećemo što će biti dalje. Imam ugovor na još godinu, ali moguće je i da promijenim sredinu. Volio bih da ostanem u Aziji jer mi odgovara tamošnji život i fudbal”, zaključio je Mugoša.