Fudbal

MAŽIĆ ŠEF SUDIJA, ALI NE U SRBIJI: Prvo je zaveo red na Kipru, a sad dobija još veći izazov!

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.rs

Stalno se naši klubovi žale na suđenje, a naš najbolji arbitar radio u inostranstvu.

Izvor: MN Press

Milorad Mažić je jedan od najboljih sudija koje je Srbija ikada imala, a to su primetili u celom svetu. Dugo je sudio pod značkom UEFA i FIFA, vodio "napete" mečeve u inostranstvu, a sudijsku karijeru priveo je radom u Kini gde je proglašen "arbitrom godine".

Posle toga dobio je poziv Fudbalskog saveza Kipra, gde radi na unapređenju sudijske organizacije, a da to dobro obavlja primetili su i u Rusiji.

Sada je dobio poziv iz šeste najjače lige sveta da preuzem važnu funkciju.

Trenutno je obavlja mađarski arbitar Viktor Kasai, koji je pred odlaskom, a slobodnu fotelju mogao bi da popuni Milorad Mažić i da vodi računa o delegiranju arbitara, kao i o mnogim drugim stvarima neophodnim da bi fudbalska liga funkcionisala.

Ako odbije poziv - Rusi hoće Marka Klatenburga koji je od nedavno "šef sudija" u Grčkoj.

Primetno je da su i sudije postale "važna roba" u fudbalu i da dobro takmičenje nije moguće bez njih, a o tome bi moglo da se razmisli i u Fudbalskom savezu Srbije - pošto na nedeljnom nivou stižu pritužbe klubova na račun suđenja.

Mažić je očigledno "preveliki zalogaj", pošto je u pitanju sudija koji je vodio finale Lige šampiona, Kupa konfederacija i Superkupa Evrope…

Ali, naš je!

Tagovi