Fudbal

NAKON TRI POBJEDE - REMI: Loš uvod u odlučujuće bitke Lige nacija

Autor Adela Mulić

Fudbalska reprezentacija Crne Gore remizirala pod Goricom sa Kazahstanom u prijateljskoj meču - 0:0, više od svega zabrinjava samo jedna stvorena prilika

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Tri lagane pobjede uz ukupnu gol razliku 11:0, tri dominantna trijumfa koja su značila da je razlika u kvalitetu između Crne Gore i Kazahstana ogromna, ali u 2020. godini se očigledno smanjio taj jaz u kvalitetu...

Ne smanjio, nego izjednačio! Fudbalska selekcija Crne Gore remizirala je sa Kazahstanom u prijateljskom meču pod Goricom - 0:0.

Kazahstanci su pravili probleme kombinovanom sastavu Crne Gore u prvom dijelu, imali su dvije ozbiljne šanse koje je sjajno neutralisao Danijel Petković, dok su “sokoli“ samo jednom zaprijetili polušansom Fatosa Bećiraja, a prvi šut u okvir gola su uputili u finišu prvog poluvremena.

A prvi dio će se više pamtiti po povredi Miloša Milovića na debiju poslije samo 20 minuta, nego po našoj nekoj specijalnoj igri.

Drugih 45 minuta je počelo slično, ali se naša igra odmah ubrzala ulaskom Stevana Jovetića u 56. Čekalo se da uđe majstor, pa da bi ekipa živnula, a to se vidjelo deset minuta kasnije kada je Joveta spremio stopostitnu šansu Dinu Islamoviću, a nakon bloka je pokušao i sam, ali se istakao golman Kazahstana.

Selektor Faruk Hadžibegić je tako još jednom na djelu mogao da vidi sa čime raspolaže iz naše lige, ali će reprezentacija morati da igra mnogo bolje u Ligi nacija koja kuca na vrata.

Fudbalska selekcija 14. novembra igra protiv Azerbejdžana kao gost u Zaprešiću, dok na kraju LN 17. novembra dočekuje Kipar pod Goricom - “sokoli“ jure dva trijumfa i čekaju kiks Luksemburga kako bi osvojili prvo mjesto u grupi 1 Lige C.

U suprotnom naši momci će ostati u Ligi C, a neosvajanje prvog mjesta je neuspjeh u grupi u kojoj su Luksemburg, Azerbejdžan i Kipar.

Utakmicu protiv Kazahstana su počeli Petković, Raspopović, Šofranac, Milović, Balić, Raičković, Mirković, Vujnović, Boljević, Jovović i Bećiraj, a šansu su u nastavku dobili Simić, Janković, debitant Osmajić, Jovetić, debitant Jovanović i Islamović.