Fudbal

Za hiljadu dobrih stvari protiv “stare mušterije” - imamo tri pobjede uz gol razliku 11:0

Autor Gordana Bojanić

Fudbalska reprezentacija Crne Gore danas od 18.00 časova dočekuje Kazahstan na stadionu pod Goricom u prijateljskom meču

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Slično kao uoči prethodnih akcija uvod u dva meča Lige nacija biće prijateljski duel. Drugačije je to što sada “sokoli” okršaje u najmlađem Uefinom takmičenju čekaju svjesni činjenice da plasman u Ligu B više ne zavisi od njih.

Vrijeme je za novi test meč - fudbaleri Crne Gore danas (18.00h) pod Goricom dočekuju Kazahstan. Biće to zagrijavanje za posljednja dva meča u Ligi nacija - u subotu protiv Azerbejdžana i utorak sa Kiprom.

Apsolutno je bitno da pobijedimo Kazahstan i nastavimo ono što smo započeli, da održavamo kult reprezentacije. Jedna pobjeda donosi hiljadu pozitivnih stvari, a ovakva utakmica može da nam otvori oči ako vidimo nedostatke koje bismo morali da korigujemo”, poručio je pred današnji meč selektor Faruk Hadžibegić.

Kao i prethodni put protiv Letonije, i ovaj test meč selektor će iskoristiti da šansu pruži igračima iz domaće lige.

Računam na motivaciju domaćih i igrača iz inostranstva koji nemaju minutažu, da mi - ako ništa drugo - pokažu da sam ih sa pravom pozvao”, potencirao je Hadžibegić.

Pristup će naravno biti maksimalno ozbiljan, Kazahstanci su profesionalci kao i mi”.

A nakon Kazahstana slijedi i završnica Lige nacija - Crna Gora cilja dvije pobjede i nada se kiksu lidera grupe Luksemburga.

Tačno je da su misli usmjerene na te dvije utakmice, ali ako se ova sa Kazahstanom dobro završi, daće nam još više elana za finiš Lige nacija. Naša je obaveza da uradimo sve da pobijedimo obje do kraja, a mislim da Luksemburg može da kiksa. Dok ima nade imamo moralnu i sportsku obavezu da vjerujemo do kraja”, jasan je bosanskohercegovački stručnjak.

Liga B je i dalje želja, iako je naš selektor nakon poraza od Luksemburga istakao da nije siguran da bi prelazak u viši rang bila najbolja opcija.

Kao takmičar dao bih sve da budemo prvi, ali tu izjavu sam svjesno dao i ostajem pri tome”, zaključio je Hadžibegić.

Da podsjetimo - naša selekcija je do sada odigrala tri meča sa Kazahstanom i sva tri je dobila uz gol razliku 11:0.