DA LI JE TAKO?

OTKRIVENO - MESI SE ZA SVE PITA U BARSELONI: "To je bolesno, nije hteo da priča s njim ili da mu doda loptu"

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"Klasični Mesi. Koliko god je dobar na terenu, toliko je loš van njega".

Izvor: Alvaro Barrientos/AP, Tanjug/AP/Alvaro Barrientos

Lionel Mesi je bez sumnje jedan od najvećih fudbalera svih vremena, neki će reći i najveći, ali postoji i druga, neigračka, strana njegove ličnosti koja je pod velikim upitnikom.

Godinama se spekuliše da vuče sve konce u Barseloni, određuje ko će biti trener, koji igrači će doći i otići iz kluba, a kada mu nije po volji - digne nos i preti transferom. Tako je bilo i ovog leta kada je ipak odlučio da ostane, ali je napravio veliki pritisak i predsednik Bartomeu je podneo ostavku.

Već duže vreme Mesi nije zadovoljan poslovnim potezima Barselone, a posebno se iznervirao kada su doveli Antoana Grizmana - koji mu se nije dopadao kao fudbaler.

Malo je reći da se 120 miliona evra plaćeni Francuz nije snašao na "Nou Kampu".

"Barselona je 'bolesna', ne on. Kada je došao u klub, Mesi nije pričao sa njim, niti mu je dodavao loptu. To je sve ostavilo trag", rekao je Grizmanov bivši agent Erik Olhats.

"Bilo je očigledno. Sada je i predsednik Bartomeu otišao, klub je primio osam golova od Bajerna, promenjana su tri trenera... Uslovi nisu dobri", dodao je čovek koji se brinuo o karijeri šampiona sveta sa Francuskom.

Pričalo se da Mesi namerno ignoriše Grzmana kako bi napakostio predsedniku Bartomeuu.

"Antoan je došao u klubu koji ima problema i gde Mesi ima uvid u sve. On je u isto vreme i car i monarh, i to nije dobro primio Grizmana", kazao je Olhats i dodao:

"Čuo sam da je Antoan rekao da nema nikakav problem s Mesijem, ali to nikada nisam sa druge strane".

Takođe, Mesija optužuje i da je želeo da ode iz Barselone kada su pokušali da mu smanje ovlasti u klubu, odnosno kada ga više nisu pitali za svako pojačanje.

"Klasični Mesi. Koliko god je dobar na terenu, toliko je loš van njega".