Fudbal

Cilj je prvo mjesto, sve drugo je neuspjeh u lakoj grupi: Nadamo se najboljem

Autor Gordana Bojanić

“Hrabri sokoli” su se okupili, prvi trening je odrađen na stadionu Koma na Zlatici, a povratnik Saša Balić i vezista Miloš Raičković su optimisti pred naredne tri utakmice

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore je zvanično počela pripreme za posljednje tri utakmice u 2020. godini. A ta tri okršaja mogu da budu presudna na ambicije “sokola”, a mogu odlučiti i o sudbini selektora Faruka Hadžibegića.

Jer biti drugi u grupi u kojoj su još Luksemburg, Kipar i Azerbejdžan je - NEUSPJEH!

“Sokoli” 11. novembra dočekuju Kazahstan u prijateljskom meču, tri dana kasnije igraju u Zaprešiću protiv Azerbejdžana u Ligi nacija, dok 17. novembra igraju u Podgorici sa Kazahstanom takođe u Ligi nacija.

Hadžibegićevi momci žele da upišu oba trijumfa, nadaju se kisku Luksemburga kako bi osvojili Ligu C1 i plasirali se u Ligu B.

Međutim, crvene muče problem - posljednji je taj što neće igrati Nikola Vukčević, dok je još pitanje šta će se desiti sa Adamom Marušićem. Ali, zato je tu povratnik u nacionalni tim poslije pet godina, Saša Balić.

"Jako sam srećan što sam u reprezentaciji, svakom igraču je zadovoljstvo kaka obuče opremu sa grbom svoje zemlje. Na meni je da se nametnem selektoru, očekujem da svojim odnosom i igrom ostanem dio ove reprezentacije", rekao je momak koji igra lijevog beka i štopera, a onda je dodao.

"Pratio sam svaku utakmicu u proteklih pet godina. Selekcija se dosta promijenila, ima dosta mladih i novih igrača, koji igraju u jakim ligama. Ima i dosta njih koje znam od ranije. Cilj je jasan, da se pokažemo u što boljem svjetlu, jer igramo za reprezentaciju. Na meni je da ispunim sve ono što selektor zahtijeva", istakao je 30-godišnji Balić, član poljskog Zaglebja.

Vezista Budućnosti Miloš Raičković je ponovo dobio poziv, a predvodi grupu od devet igrača iz domaće lige u kojoj su još Igor Ivanović, Luka Mirković, Branislav Janković, Darko Bulatović, Aleksandar Šofranac, Milutin Osmajić, Marko Vukčević i Anđelko Jovanović.

"Žalosno je što smo tu posljednju utakmicu izgubili na takav način, golom u finišu. Ne treba, naravno, odustati, moramo maksimalno da igramo do kraja. Da pokušamo da osvojimo šest bodova i da čekamo šta će uraditi Luksemburg. Ništa nije izgubljeno, Azerbejdžan i Kipar su kvalitetne selekcije, tako da vjerujemo da mogu da odrade posao za nas", ističe Raičković, koji je prethodnog mjeseca upisao dva nastupa, a nije igrao samo u tom porazu od Luksemburga.

"S obzirom na to da smo vodili, malo smo naivno primili gol za 1:1. U finišu je stigao i drugi pogodak, ali mislim da je na kraju presudio individalni kvalitet protivnika", jasan je Raičković.