Šteta što nema navijača

NAJLEPŠA FUDBALERKA STIGLA U PREMIJER LIGU: Zbog nje ćete navijati za Totenhem!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Legendarna Aleks Morgan se vraća nakon porođaja i po prvi put igra u Engleskoj.

Izvor: Alastair Grant/AP, Tanjug/AP/Alastair Grant

Reprezentativka SAD i jedna od najboljih igračica u fudbalskoj istoriji te zemlje, Aleks Morgan (31), po prvi put u životu će igrati u Engleskoj.

Tamo gde je fudbal i nastao Morgan stiže nakon pauze u karijeri, spremna da pokaže da je i posle trudnoće jedna od najboljih igračica na svetu. U dresu Totenhema je debitovala za vikend, a njena lepota je samo jedan od aduta kojima privlači pažnju.

Kao što smo već rekli, tokom cele karijere je jedna od najboljih na svetu.

Sa reprezentacijom je osvajala titule na dva Svetska prvenstva, bila je zlatna na Olimpijskim igrama u Londonu, a u klubovima je bila šampion SAD sa ekipom Portlanda i Francuske i Evrope sa Lionom.

Aleks Morgan se na fudbalski teren vratila posle nešto više od godinu dana, nakon što je prethodnog oktobra saopštila da je u drugom stanju. U međuvremenu je sa malo poznatim američkim fudbalerom Servandom Karaskom dobila ćerku, pa je mogla da se vratio profesionalnim obavezama.

Ove jeseni je potpisala za Totenhem, što je tek drugi klub u Evropi za koji nastupa.

Većinu profesionalne karijere provela je u SAD, gde je igrala čak za sedam različitih timova.

Aleks Morgan je čak 169 puta bila reprezentativka SAD i na tim susretima je postigla 107 golova. Na meču Totenhema i Redinga nije zatresla mrežu, ali navijači ženskog tima ''Pevaca'' imaju velika očekivanja od nje.

Totenhem i Reding su remizirali (1:1), a Aleks je na terenu provela poslednjih dvadeset minuta. To je bio tek drugi bod za tim iz Londona nakon šest odigranih kola.