Remi odgovara Lesteru

PENALI OBILJEŽILI SUDAR PEPA I KLOPA: De Brujne je tragičar, Džejmi Vardi se smije sa vrha tabele!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Mančester siti i Liverpul remizirali su 1:1 u derbiju Premijer lige.

Izvor: Tanjug, Clive Brunskill/Pool via AP)

Liverpul je želio da se popne na vrh tabele, a Siti je hteo da se pobjedom nad najvećim konkurentom za titulu vrati u igru za visok plasman. Na kraju smo vidjeli remi koji vjerovatno ne zadovoljava nijednu ekipu.

Meč su obilježili jedanaesterci, a sudija Kreg Pouson je svirao po jedan na obije strane. Prvi je dosuđen u 12. minutu posle starta Kajla Vokera, a minut kasnije Mohamed Salah je bio precizan sa bijele tačke.

Napao je Siti u pokušaju da izjednači, a Alison je u 25. minutu uspio da odbrani veliku šansu Rahima Sterlinga. Ipak posle pola sata igre bilo je neriješeno pošto je Gabrijel Žezus primio loptu leđima okrenut golu, ali je uspio da se sjajno snađe i da smjesti loptu iza Alisona.

Najveću šansu da preokrene domaćin je propustio kada je u 41. minutu Džo Gomez igrao rukom u 16 metara svog tima. Dosuđen je penal, ali ga Kevin De Brujne nije iskoristio.

Prvo poluvrijeme je obilovalo šansama i odličnom igrom, a u drugih 45 minuta timovi su ipak više bili koncentrisani na svoj gol. Vidjeli smo samo jednu šansu, nije je iskoristio Gabrijel Žezus i ostalo je 1:1.

Ovaj remi znači da je Liverpul na diobi drugog mjesta sa Totenhemom pošto oba tima imaju po 17 bodova, dok je Siti tek 11. sa 12 bodova. Ovaj rezultat je najviše koristio Lesteru, koji je sada prvi sa 18 bodova posle pobjede nad Vulvsima 1:0.