NAJBOLJI JE SVIH VREMENA, ALI...

"KO SAM JA DA MENJAM LEA MESIJA?" Ovo sve govori o odnosu Mesija i trenera!

Izvor mondo.rs

Traži formu, nisu se rastali na najbolji način, ali pohvale su i dalje tu!

Izvor: ANTONIO CALANNI/AP, Tanjug

Argentinski napadač Leo Mesi trenutno traga za pravom formom, a čini se da u čitavoj 2020. godini ne igra na nivou na koji smo navikli.

Igrao je dobro kod Ernestea Valverdea, ali kada je Kike Setijen došao u januaru na klupu Barselone - mnogi su mislili da će mu njegov ofanzivniji stil i više ležati. Međutim, to se nije pokazalo kao dobitna kombinacija, a sve je kulminiralo debaklom protiv Bajerna (8:2).

Setijen je očekivano dobio otkaz, za novog trenera postavljen je Ronald Kuman, ali Mesi i Barselona i dalje ne funkcionišu kao nekada.

Šta je problem?

Ova dvojica trenera nisu uspela da probude najveću Barsinu zvezdu iz "sna" i deluje da ne može baš svako da ga načini najboljim fudbalerom sveta, a možda je i do toga što Mesi ne poštuje autoritet trenera koji traže previše...

Na koji način se dopire do uma argetinskog reprezentativca otkrio je upravo bivši trener Katalonaca.

"Mislim da je Mesi najbolji svih vremena. Bilo je i drugih velikana, ali kontinuitet koji taj dečko ima tokom svih ovih godina nije zabeležen ni kod koga. Lea je teško trenirati. Ko sam ja da ga menjam, ako su ga oni prihvatili takvog kakav je i nisu ga promenili", počeo je Setijen koji je dodao da Leo nije jedan od fudbalera koji previše pričaju i da je često rezervisan.

"Postoji još jedan sloj osim tog igračkog, što čini stvari komplikovanijim, mnogo komplikovanijim. To je nešto svojstveno mnogim sportistima, što se videlo i u dokumentarcu o Majklu Džordanu. Mesi je veoma rezervisan, ali natera te da vidiš stvari koje on želi. Ne govori previše", zaključio je nekadašnji trener trenutno bledunjave Barse.

I pored lepih reči, ipak slavni reprezentativac Argentine ne pokazuje ni blizu svog najboljeg izdanja. Njegov tim 12. je na tabeli La Lige sa samo osam bodova iz šest odigranih mečeva.

Tagovi