ON JE SPAS!

NAJBOLJI GOLMAN ČELSIJA JOŠ OD ČEHA: Samo kad se Kepa sklonio sa gola!

Autor Ana Božović

Odmah je svanulo "plavcima" i to se vidi po rezultatima.

Izvor: Tanjug/Oli Scarff/Pool via AP

Kepa Arizabalaga je najskuplji golman u istoriji fudbala, i vrlo moguće najgori svih vremena u Premijer ligi, pa je Čelsi čitavog leta pokušavao da mu nađe zamenu...

Jan Oblak je bio preskup, ostali poznati golmani su bili nedostupni, pa je Čelsi nakon nove serije grešaka očajnog Španca povukao neočekivan potez i angažovao malo poznatog Eduara Mendija. Čuvar mreže iz Senegala se za sada pokazao kao pun pogodak!

Savladan je na svojoj prvoj utakmici u Liga kupu, kada je Lamela izborio produžetke i Totenhem je prošao na penale, a od tada je "zaključao" sopstvenu mrežu.

Eduar Mendi nije primio gol u narednih pet utakmica, istakao se odličnim odbranama, a na jučerašnjem gostovanju Barnliju takođe je imao veliki uticaj. Odbranio je šansu Barnsa na samom startu meča i omogućio svojim saigračima da ne krenu iz minusa, pa su slavili 3:0.

Mendi je postao prvi golman Čelsija još od Petra Čeha koji je sačuvao mrežu na svoje prve tri utakmice u Premijer ligi, davne 2004. godine.

Zanimljivo je da je Petr Čeh takođe došao iz Rena, a upravo je on preporučio Mendija. 

Senegalski čuvar mreže je dugo lutao u karijeri, bio i bez kluba, ali je njegov vrtoglavi uspon počeo u Remsu. Obezbedio je posle toga transfer u Ren, a nakon samo jedne sezone pozvao ga je Čelsi i doveo za oko 20 miliona evra.

Nije dobro sve što je skupo, a to najbolje znaju u Čelsiju...


Tagovi