Fudbal

NIKŠIĆANI IZ BUDUĆNOSTI pred okršaj sa svojom Sutjeskom: EMOCIJE (NE) POSTOJE

Autor Adela Mulić

Budućnost i Sutjeska u subotu od 16.00 časova u Nikšiću igraju veliki derbi, Zarubica, Ćuković, Vučić, Babić i Vlahović napadaju svoju Sutjesku sa jedne strane, a Ćetković, Kojašević, Mitrović i Cicmil svoju Budućnost sa druge.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Subota i 11. runda domaćeg šampionata donose najveći, najstariji I po mnogo čemu poseban derbi crnogorskog fudbala. Sutjeska i Budućnost - dva tima koja su se tokom posljednje četiri godine smjenjivali na domaćem tronu sudariće se u Nikšiću od 16 sati.

Uvijek veliki okršaj posebno će biti zanimljiv iz ugla momaka koji su ponikli u klubu iz “grada čelika i piva”, a sada nose plavo-bijeli dres tima iz Podgorice - Dejan Zarubica, Igor Ćuković i Marko Vučić.

Budućnost je pokazala da je najveći klub kako po tradiciji, tako i po fudbalu koji igramo. Nemamo od čega da strepimo, želimo da osvojimo tri boda I da pokažemo da smo najbolja ekipa u ligi“, rekao je Zarubica za klupski sajt “plavih“.

Slično razmišlja i njegov saigrač i štoper Budućnosti Ćuković.

Kada nije bilo emocijau prvom meču protiv Sutjeske, neće ih biti ni sada. Očekivanja su takvada razmišljamo samo o triboda, a ako budemo igralinašu igru i ukoliko sve zamisli sprovedemo u djelo- mislim da neće biti problema”, istakao je Ćuković.

Međutim, daleko odtoga da će bilo ko od nasda potcijeni Sutjesku, koja ima sjajne individualcekoji mogu da kazne svakunašu grešku”.

Marko Vučić je prije samo mjesec dres Sutjeskezamijenio plavo-bijelimBudućnosti, pa je logično da će kod lijevog bekaemocije biti prisutne.

Igraću prvi put protiv bivšeg kluba, sigurno da ima malo emocija, ali kao i svaki profesionalac – to ostavljam iza sebe”, jasan je Vučić.

Sada sam u novoj sredini, novi saigrači su me lijepo primili, očekujem da pobjedimo, jer je to cilj Budućnosti na svakom meču. Sutjesku respektujemo maksimalno.

Na drugoj strani će biti nekadašnjih igrača Budućnosti, poput Marka Ćetkovića, Damira Kojaševića, Filipa Mitrovića, Stefana Cicmila, Milivoja Raičevića i Admira Adrovića koji će sada u dresu Sutjeske jurit pobjedu protiv svog bivšeg tima.