Fudbal

BEN SADA JURI DARKA PANČEVA: Golovima protiv Slovana upisao se u istoriju Crvene zvezde! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović Izvor mondo.rs

Sjajan gol El Fardu Bena ga je pomakao na večnoj listi strelaca.

Izvor: MN Press

Napadač Crvene zvezde El Fardu Ben postigao je dva gola na meču sa Slovanom iz Libereca i tako je nastavio svoje napredovanje na večnoj listi strelaca crveno-belih u Evropi. 

Ben je sjajnim partijama u kvalfikacijama i het-trikom u duelu sa Evropom došao na listu 10 najefikasnijih igrača Crvene zvezde u Evropi, a sada je stigao na šesto mesto.

Sa prvim golom stigao je Stanislava Karasija, a sa drugim se izjednačio sa saigračem Ričmondom Boaćijem. Obojica su po 12 puta bili strelci u Evropi za Zvezdu. Ove sezone Ben ima šansu da stigne na peto mesto na kome je trenutno Darko Pančev sa 14 pogodaka. 

Nikola Žigić sa 17, Bora Kostić i Dušan Savić sa po 20 deluju nedostižno. A Zorana Filipovića koji je za Crvenu zvezdu postigao 28 golova u Evropi teško da će neko stići.

Prvi gol Ben je dao posle sjajne asistencije Milana Rodića. Natrčao je bek Zvezde na odbijenu loptu i perfektno je poslao na glavu napadača sa Komorskih ostvra.

 Drugi gol je došao posle asistencije Mirka Ivanića koji je prošao sa strane, uputio loptu u centar šesnaesterca gde se na najboljem mestu našao Ben. 

Tagovi