Fudbal

Jovetić je igrač odluke: Imao sam teške trenutke, ali igram 23 godine i u tome uživam

Autor Jovana Raičević

Monako u derbiju francuskog prvenstva u nedjelju veče (21.00) igra protiv Liona, trener kneževa je hvalio našeg Stevana Jovetića, a Joveta je poručio da ljubav prema fudbalu uvijek pobijedi

Izvor: MONDO

Majstor naše reprezentacije Stevan Jovetić se vratio na veliku scenu po drugi put nakon teške povrede pošto je 5. maja 2019. Ponovo operisao ligament koljena.

Rođeni Podgoričanin je propustio gotovo cijele pripreme Monaka, ali se vremenom vratio u ritam – na početku Lige nacija je odigrao sva četiri meča za Crnu Goru i pomogao je timu da se nada Ligi B (da nije bilo njega ko zna šta bi se desilo), dok je za “kneževe” nastupio na šest utakmica u Ligi 1.

Jovetić je još jednom rekao da je navikao na teške periode u karijeri, ali da je spreman da igra

Povrede su nešto što ne možeš da kontrolišeš. Imao sam dvije operacije koljena. To su teški trenuci, ali ljubav prema fudbalu uvijek pobijedi. Srećan sam što 23 godine igram, to je ono što volim i u čemu uživam. Osjećam se sve bolje, potreban mi je kontinuitet. Sve više igram, trudim se da pomognem timu, a znam što je moj posao- da dajem golove i asistiram”, rekao je Jovetić pred nedjeljni okršaj (21.00) sa Lionom na strani.

Joveta se još nije upisao u strijelce u francuskomprvenstvu, ali je pogodio tri puta zareprezentacijuCrne Gore.

Svaka utakmica za nacionalni tim mi je važna. Kapiten sami to je velika čast. Odigrao sam četiri meča u Ligi nacija, dao sam tri gola   i upisao asistenciju, što je dobro”, kazao je Jovetić.

Jovetić bi sjutra trebalo da bude u startnoj postavi u derbiju protiv Liona, sudeći po tome što je bio prisutan na zvaničnoj pres konferenciji uoči meča, uz trenera Nika Kovača.

"Stevan Jovetić je top igrač, koji ima iskustvo, ali koji je bio povrijeđen dugo. Mi moramo da budemo oprezni i da idemo polako. Potrebno je da bude zaštićen od mogućnosti povreda. Vodimo računa o njemu, a on napreduje, što pokazuje svaki dan na treninzima. Takođe, daje golove za svoj nacionalni tim, igrač je odluke. Potrebno je vrijeme da dođe na njegov najveći nivo", kazao je Kovač.