Fudbal

ŠIRLE OTVORIO DUŠU: Murinjo je brutalan, samo je čekao moju grešku!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Došao je kod Murinja kao svetski prvak, a nikada se nije oporavio posle odlaska iz Čelsija.

Izvor: Guliver, Jamie Squire/Getty Images South America

Poznato je da kod Žozea Murinja u timu vlada gvozdena disciplina, a nekadašnji krilni fudbaler Čelsija i reprezentacije NemačkeAndre Širle otvoreno je pričao o svom odnosu sa Portugalcem. 

Vrlo je često imao problem sa svojim nekadašnjim trenerom i njegovim metodama na treningu. 

Murinjo je brutalan. Često sam se pitao „Zašto mi ovo radi“, „Zašto me tako tretira“, „Zašto se tako ponaša prema ljudima“. Iz ove perspektive jasno mi je šta je želeo i zašto je neke stvari radio. Međutim, u tom trenutku nisam mogao da se nosim sa ogromnim pritiskom, koji mi je nametao“, rekao je Širle.

Širle je u čelsi stigao kao veliko pojačanje. Bio je vrlo važan štaf u osvajanju titule šampiona sveta od strane Nemačke, a onda je potonuo u Engleskoj. 

„Imao sam utisak da sam kriv za svaku našu lošu partiju. Često se dešavalo da me zameni na poluvremenu, a onda me u narednoj utakmici i ne stavi u tim. Potpuno sam se izgubio, moj ego je bio povređen. Nekada mi se činilo da na treningu gleda samo u mene i čeka moju grešku“, istakao je Širle.

Već posle godinu dana u Londonu vratio se u Nemačku, u redove Volfsburga. Prošle sezone je iznenada rešio da završi igračku karijeru.