Postaje tata!

NAPUSTIO MEČ SA ZVEZDOM, OTIŠAO HITNO VAN STADIONA: Najluđa izmena Lige Evrope desila se Hofenhajmu!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Vezista je napustio teren na poluvremenu i nije se vraćao u igru.

Izvor: Christian Kaspar-Bartke/Bongarts, Getty Images/christian Kaspar-Bartke

''U igru ulaze Gajger i Samaseku, a van terena će Gaćinović i Grilič'', verovatno je glasila rečenica Sebastijana Henesa, mladog trenera Hofenhajma u pauzi između dva dela fudbala.

Brži vezni red, taktičke zamisli, mala pomeranja, loša partija Mijata Gaćinovića i Florijana Griliča? Ispostaviće se, jedna od najčudnijih izmena u fudbalskoj istoriji.

Nije Henes bio nezadovoljan Griličem. Samo ga je poštedeo napora u nastavku meča.

Verovatno uz čestitke jer je gospođa Hana, supruga reprezentativca Austrije, baš u tim trenucima primljena u porodilište. To je saznao i fudbaler koji verovatno ne bi ni bio u stanju da se fokusira na igru.

Grilič je umesto na drugi deo utakmice otrčao u porodilište, kako bi prisustvovao porođaju, a Hofenhajm je u nastavku i bez njegove pomoći stigao do pobede (2:0) protiv srpskog šampiona.

Ovu informaciju je potvrdio sportski direktor kluba Aleksander Rozen koji je bebu nazvao ''evropskom'', a i sam klub se na društvenim mrežama pohvalio neočekivanim razlogom za izmenu.

Florijan Grilič (25) je godinama bio član Verdera iz Bremena a poslednje tri sezone je gotovo nezamenjiv u ekipi Hofenhajma. Red je bio da mu klub učini ustupak i oslobodi ga obaveza u nastavku meča.