Fudbal

POČELA JE SAGA O NAJVEĆEM TRANSFERU LETA: Real, Liverpul, Barselona, Juventus stali u red, ali zna se favorit

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Mbape po svemu sudeći ne želi da potpiše nov ugovor sa PSŽ-om

Izvor: Guliver/Getty Images/Clive Rose, Clive Rose/Getty Images Europe

Postaje sve izvesnije da Kilijan Mbape ne vidi svoju budućnost u Pari Sen Žermenu, ako je verovati medijima. Mladi Francuz već gleda ka Real Madridu, Liverpulu ili Juventusu.

As je prošle nedelje javio da 21-godišnji napadač razmišlja o selidbi u Real, koji je glavni favorit da ga dovede. Sada spekulacijama priključio i Parizijen, koji navodi da bi Mbape na leto mogao da ode. Francuski list takođe na prvo mesto favorita stavlja Real, ali pominje i Liverpul, Juventus i, naravno, Barselonu.

Real je dva puta ranije pokušavao da dovede Mbapea. Prvi put kad je imao samo 14 godina i kada je došao u posetu Bernabeuu, gde je upoznao Kristijana Ronalda. Drugi put je bilo 2017, kada se igrač selio iz Monaka, ali tada je potpisao za "svece".

Napadač ima ugovor saPSŽ-om do 2022. godine i za sada ne pokazuje želju da ga produži. To znači da će klub morati da ga proda na leto 2021. ako želi da išta zaradi na njemu, jer će godinu dana kasnije moći da ode kao slobodan igrač.

Parizijen procenjuje da bi odšteta za Mbapea mogla da iznosi 200 miliona evra. Uprkos interesovanju svih navedenih klubova, list piše da je Real prvi igračev izbor.

Jirgen Klop nikad nije krio želju da jednog dana trenira Francuza i lepo se slaže sa Mbapeom, sa kojim se upoznao u Monaku 2017.

Sa druge strane, Premijer liga je atraktivna destinacija za Mbapea, plus je takmičenje na koje koronavirus nije (još) mnogo uticao. Engleski klubovi ne bi imali problema da izjednače njegovu godišnju platu od 21,6 miliona evra.

Što se tiče Barselone, jasno je da će tada Viktor Font biti zadužen za transfere i verovatno je da će hteti da obezbedi bar jedno veliko i zvučno ime za početak svog mandata, a realno ne postoji bolji kandidat za to od Kilijana Mbapea.

Iako Juventus nije u centru pažnje, Miror piše da "stara dama" sprema potpunu sumanutu ponudu od 400 (ČETIRI STOTINE) miliona evra! Tu je i mogućnost da se u dogovor uključi Kristijano Ronaldo.

Ipak, uprkos svemu, Real ostaje za sada najverovatnija destinacija za 21-godišnju zvezdu svetskog fudbala i osvajača Svetskog prvenstva 2018.

Tagovi