Fudbal

Sudijska komisija: DABANOVIĆ NIJE GRIJEŠIO!

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA

Suđenje Nikole Dabanovića ocijenjeno je kao vrlo dobro, a njegove odluke nijesu mogle biti uzrok nezadovoljstva gostujuće ekipe i napuštanja terena, konstatovala je Sudijska komisija.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Duel Budućnosti i Zete prekinut je u 79. minutu, nakon što gostujući igrači nezadovoljni suđenjem glavnog arbitra Nikole Dabanovića i poslije dobijenog trećeg crvenog kartona, napustili teren.

Budućnost je do prekida vodila 1:0.

Isključeni su Vasko Kalezić u 41, Janko Simović u 73. i Srđan Krstović u 80. minutu. Dabanović je naknadno isključio Mijata i Matiju Lambulića.

Komisija je saopoštila da je Dabanović, kod oba žuta kartona Kaleziću, u obje situacije ispravno izrekao disciplinsku mjeru – žuti karton.

"U 72. minutu, nakon ubačene lopte u kazneni prostor gostiju, odbrambeni igrač je na nepažljiv način i bez mogućnosti i namjere da zaigra loptom, tijelom srušio protivničkog napadača koji je bio u trku, te na taj način učinio evidentan prekršaj. Sudija je ispravno dosudio kazneni udarac za domaće", piše u saopštenju.

Navodi se da se Simović, nakon dosuđenog jedanaesterca sudiji obratio uvrijedljivim i pogrdnim riječima i da je zbog toga opravdano isključen iz igre.

"U 78. minutu Krstović je koristio lakat kao oružje i na taj način učinio nedozvoljeni kontakt na glavu protivničkog igrača, čime je počinio akt nasilničkog ponašanja. Zbog ovog veoma nesportskog gesta, sudija ga je ispravno isključio iz igre", piše u saopštenju Sudijske komisije.

Takmičarska komisija juče je prekinutu utakmicu registrovala službenim rezultatom 3:0 za podgorički tim.

Disciplinska komisija zabranom igranja na tri meča zbog crvenih kartona kaznila je Janka Simovića, Srđana Krstovića i Mijata i Matiju Lambulića.