Fudbal

BOLESNI IGRALI MEČ PROTIV ŠAMPIONA: Klub iz BiH ima čak 18 zaraženih!

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Skandal potresa fudbal u bosni i Hercegovini, a moguće je i da će prvenstvo biti prekinuto!

Izvor: MONDO

Ogroman problem! Fudbalski klub Široki Brijeg nije u stanju da igra utakmice, a savez nije pristao da im odloži meč prethodnog kola.

Nesvesni situacije, oni su protiv Sarajeva na teren poslali čak šest zaraženih igrača, a od ranije im je 12 fudbalera u karantinu zbog korona virusa.

Sada je u Širokom Brijegu samo šest zdravih igrača i sa tim brojem ne mogu da nastave takmičenje u prvenstvu. Ukoliko se ne ispuni njihov zahtev,...

Moraće da gube za ''zelenim stolom''.

U okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sarajevo je savladalo Široki Brijeg 2:0, a gosti su na taj susret doputovali sa samo 13 igrača. Na kraju se ispostavilo da mnogi od njih nisu bili zdravi na samoj utakmici!

Zapravo, čak šestorica, uz jednog člana stručnog štaba, pozitivni su na korona virus i pridružili su se u karantinu prethodno zaraženima. Široki Brijeg od ranije ne može da računa na 12 prvotimaca.

''NK Široki Brijeg trenutno ima samo šest igrača iz seniorskog tima na raspolaganju za treninge i utakmice koje slede. Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego da tražimo odlaganje sledeće dve utakmice ( FK Velež Mostar u Kupu BiH i FK Tuzla City u 12. kolu prvenstva) u nadi kako će nadležni napokon „progledati“ – u interesu fudbala i zdravlja igrača'', navodi se u saopštenju.

Nakon deset odigranih kola, Široki Brijeg ima 17 osvojenih bodova i zauzima 5. mesto na ligaškoj tabeli.

Tagovi