Ne može to!

AGUERO, TO NIJE LEPO: Ruka na ramenu žene je najveći skandal Premijer lige

Autor Ana Božović Izvor mondo.rs

Napadač Mančester sitija je spustio ruku na rame Sian Mejsi-Elis, žene koja je godinama sudija u Premijer ligi.

Izvor: Twitter/FootyHumour/printscreen

Dovoljan je bio jedan potez ruke da se Serhio Aguero u engleskim medijima okarakteriše kao seksista.

Iako nije uradio ništa nepristojno sukob sa pomoćnim sudijom, damom po imenu Sian Mejsi-Elis, glavna je tema dana u medijima koji se bave Premijer ligom.

Žena koja od 2011. godine sudi najviši rang engleskog fudbala bila je pomoćni arbitar u susretu ''Građana'' i Arsenala, a Serhio Aguero joj je prigovorio zbog jedne odluke u finišu meča.

Gabrijel je ''očistio'' loptu u aut, ona je na putu van terena zakačila argentinskog napadača, a njemu se nije svidela odluka da je lopta za ''Tobdžije''. Prvo je prigovorio, a zatim ruku spustio na rame Mejsi-Elis.

Da je ovo uradio nekom od muškaraca koji su pomoćnici u Premijer ligi, frke ne bi bilo. Ali, ovako, nije baš isto!

Serhio Aguero je na udaru kritika zbog seksizma, a koliko god incident iz petog kola Premijer lige bio bezazlen, moramo reći da se Kun nije poneo džentlmenski. Naravno, jedno izvinjenje bi sve izgladilo.

Glavni arbitar Kris Kavano je primetio ovaj detalj, ali nije intervenisao i opomenuo napadača Gvardiolinog tima. Moguće je da će Premijer liga naknadno kazniti Argentinca jer je po reakciji Sian Mejsi-Elis, njoj bilo veoma neprijatno u ovom trenutku.

Izvor: Getty Images/Michael Regan, Michael Regan/Getty Images Europe

Mančester siti je savladao Arsenal golom Rahima Sterlinga i nakon četiri utakmice ima sedam bodova. Trenutno je to dovoljno tek za devetu poziciju na tabeli. 

Tagovi