Fudbal

DŽERARDOV RENDŽERS JE GAZDA U GLAZGOVU: Goldson odneo bodove sa Seltik Parka

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Sada je Rendžers lider prvenstva.

Izvor: Ian MacNicol/Getty Images Europe, Getty Images/Ian MacNicol

Deseta uzastopna titula je već bila u mislima navijača Seltika, koji su mogli današnjom pobedom na svom terenu da preskoče najvećeg rivala. Uz to, imali bi i utakmicu manje, ali...

Rendžers je pobedio na Seltik parku. Briljirao je Goldson, ili GoAlson, kako ga od danas zove zvanični tviter profil njegovog kluba, a ekipa Stivena Džerarda je lider u Škotskoj!

SELTIK - RENDŽERS 0:2 (0:1)

Dva trijumfa u nizu na gostovanju Seltiku ima Rendžers, što se nije desilo u poslednjih 25 godina, pa je ovo najava da Džerardova ekipa može mnogo u ovoj sezoni. A poslednji put kad su bili šampioni...

Prošlo je mnogo vremena od tada. finansijski problemi, odlazak u četvrtu ligu, povratak, gledanje u leđa Seltika. Sve bi moglo da se promeni, samo jednim trofejem namenjenom šampionu.

Oba pogotka na ovom meču postigao je Konor Goldson, pa sada ekipa Rendžersa ima četiri boda i utakmicu više od Seltika. Ako ništa drugo, šampionska trka bi mogla da bude zanimljivija nego prethodnih sezona.

Seltik: Barkas - Ajer, Dafi, Velš (od 84. Trnbul) - Frimpong, Braun, Nčam (od 67. Rogič), Mekgregor, Laksalt (od 84. Tejlor) - Klimala (od 67. Grifits), Eljunusi (od 56. Ajeti)

Rendžers: Mekgregor - Tavernije, Goldson, Helander, Barišić -  Arfild (od 90. Aribo), Dejvis, Kamara - Barker, Kent, Morelos (od 86. Iten)