Fudbal

NEMA GA U KNJIZI I ZBOG TOGA SE SMEJE: Murinjo brutalno prozvao najvećeg rivala!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Sa njim nikad nije dosadno.

Izvor: Twitter/brfootball/printscreen

Nema dlake na jeziku, nikada je nije ni imao. A kada treba da priča o Arsenu Vengeru, može satima!

Žoze Murinjo je ponovo u centru pažnje, a ovog puta je razlog izlazak Vengerove knjige u kojoj nema ni reči o velikom sportskom rivalstvu sa Portugalcem.

Naravno, ne treba mu mnogo da objasni zašto je to tako. On zna zašto ga je Francuz preskočio.

Arsen Venger je izdao knjigu o svojoj karijeri i u njoj se vi ne pominjete. Znate li zašto je to tako, upitali su novinari Žozea Murinja.

''Zato što... on mene nikada nije pobedio. O čemu da piše u knjizi, o 12 ili 14 mečeva bez pobede protiv mene? Zašto bi onda pisao o tome u svojoj knjizi? Knjiga je stvar koja treba da te učini srećnim, da te učini ponosnim. Razumem zašto me nema'', rekao je Portugalac.

Izjava portugalskog trenera će izazvati mnogo pažnje u engleskim medijima, a zatim i širom sveta, pre svega jer nije u potpunosti tačna.

Istina, Arsen Venger je na pobedu u okršajima protiv Murinja čekao dugo, čak 13 utakmica, ali je uspeo da ga pobedi u finišu svog boravka na klupi Arsenala.

Na 19 odigranih mečeva Murinjo ima 10 pobeda, sedam remija i dva poraza protiv Vengera. Jednom je poražen kao trener Čelsija, u Komjuniti šildu, a drugi put na prvenstvenom meču, kao trener Mančester junajteda.

Njihove međusobne susrete obeležio je i jedan incident, kada su se zamalo potukli pored aut linije, a na kraju se sve završilo guranjem i intervencijom arbitara.

Izvor: Getty images/Paul Gilham, Paul Gilham/Getty Images Europe

Tagovi