Fudbal

NEKADA VODIO CRVENU ZVEZDU, SADA ĆE BRAZILSKOG VELIKANA: Mora da ih vrati na staze uspeha!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Portugalac Rikardo Sa Pinto, oko čijeg prezimena je u Beogradu bilo mnogo dileme, ima novi posao.

Izvor: MN Press

Kako vam je draže, Pinto ili Pintu? Kada je Portugalac stigao u Beograd, insistiralo se na ovoj drugoj varijanti, ali su ga ljubitelji fudbala znali po prvoj verziji, još iz igračkih dana.

Kao trener Crvene zvezde nije ostavio dubok trag u klubu jer se zadržao samo nekoliko meseci, ali je i nakon srpskog tima uspevao da dobije dobre poslove. Sad je ponovo na klupi velikog tima.

Promenio je kontinent i klupske boje, pa će u narednom periodu predvoditi jedan od najvećih klubova u Brazilu, Vasko da Gamu!

Tim sa ogromnim brojem trofeja i navijača će biti naredna destinacija u trenerskoj karijeri koja, mora se priznati, nije impresivna. Rikardo je pre crveno-belih vodio lisabonskmi Sporting, a nakon Zvezde je radio u OFI-ju, Atromitosu, Belenensešu, Al-Fatehu, Standardu iz Liježa, Legiji i Bragi.

Na klupi srpskog tima je bio od marta do juna 2013. godine i na kraju sezone je otišao zbog nesporazuma sa tadašnjom upravom.

Brazil će biti novi, veliki izazov u njegovoj karijeri. Jezik neće biti problem, ali rezultati kluba hoće, pošto Vasko ima samo jedan osvojen bod na poslednjih pet mečeva. Nakon 14 odigranih kola nalaze se na 12. mestu brazilske Serije A.