Fudbal

Sinani usporio Crnu Goru, ali i dalje imamo veliku šansu: SUDIJA NIJE BIO NA NIVOU

Autor Gordana Bojanić

Naša fudbalska reprezentacija izgubila od Luksemburga poslije preokreta (2:1) - na praznom stadionu pod Goricom je bilo 2:1 za goste u 4. kolu grupe C1 Lige nacija

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

“Hrabri sokoli“ su sanjali trijumf kako bi ovjerili prvo mjesto u grupi 1 Lige C Lige nacija, vrlo vjerovatno bi 12 bodova iz četiri kola značilo plasman u kvalitetniju Ligu B, ali u 4. kolu grupe C1 Lige nacija stigao je - poraz poslije preokreta.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore je pod Goricom izgubila od Luksemburga sa 2:1 nakon što su “crveni“ vodili 1:0, a to znači da je stanje na tabeli nakon četiri runde - pred odlučujuće dvije u novembru - sljedeća: Crna Gora devet bodova, Luksemburg devet bodova, Azerbejdžan četiri, Kipar 1.

Luksemburžani su definitivno usporili naše sokole u obezbjeđivanju liderskog mjesta i plasmana u Ligu B, ali učenici Faruka Hadžibegića i dalje imaju veliku šansu za željeni cilj - Ligu B.

A da bi osvojili prvo mjesto u posljednja dva kola moramo da uzmemo bod više od Luksemburga - i Crna Gora i Luksemburg u novembru igraju protiv Azerbejdžana i Kipra.

Utakmica na praznom stadionu pod Goricom je počela sa našim pritiskom, ali gol je stigao tek u 34. minutu – Stevan Jovetić je sjajno asistirao, a glavom poslije nebeskog skoka je pogodio Igor Ivanović.

Bio je to treći Ivanovićev gol na tri utakmice.

Luksemburg se brzo vratio preko Muratovića koji je pogodio na asistenciju Skenderovića poslije greške Ivanovića i naše defanzive. I tako je praktično završeno prvo poluvrijeme

Ni drugo nije bilo mnogo zanimljivije, prijetili smo i mi, prijetili su i Luksemburžani, u finišu smo pritiskali i mi i oni, a na kraju je slavila reprezentacija Luksemburga preko Sinanija. Meč je završen u lošem svijetlu, jer su Marko Simić i Marko Janković dobili crvene kartone.

“Zaslužili smo bolji rezultat, razočaran sam poslije svega. Znali smo da je Luksemburg iskusan, ali su pravili pritisak i na terenu i van terena, a sudija definitivno nije bio na nivou važne utakmice. Žao mi je momaka, dali su sve od sebe, razočaran sam. Poraz mi teško pada, ali to je sastavni dio sporta“, rekao je selektor Faruk Hadžibegić.