Fudbal

Opet teško i bez igre, ALI SOKOLI KUCAJU NA VRATA Lige B: Joveta pogađa na svakom drugom meču, a Ivanović na svakom

Autor Jovana Raičević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u 3. kolu grupe C1 Lige nacija savladala Azerbejdžan pod Goricom sa 2:0, tako su crveni ostali jedini stopostotni tim u grupi i čuvaju lidersku poziciju.

Izvor: FSCG

Treća utakmica u grupi 1 lige C Lige nacija i treća pobjeda. “Hrabri sokoli” su do tri boda protiv Azerbejdžana (2:0) stigli opet teško kao i u uvodna dva kola drugog izdanja LN, bez prave I odlučne igre (nije bilo tačnog pasa i jasne ideje), ali bodovi su - što je najbitnije u takmičarskim mečevima - upisani.

I to ne bilo kakvi bodovi, već bodovi koji mogu da budu presudni u borbi za prvo mjesto i plasman u kvalitetniju Ligu B. Eventualni trijumf protiv Luksemburga pod Goricom u utorak u okviru 4. kola grupe C1 Lige nacija bi definitivno lansirao “crvene” u društvo gdje se takmiče mnogo bolje reprezentacije od naše i gdje idu samo osvajači grupa iz Lige C.

A na praznom Gradskom stadionu u Podgorici protiv tvrdih Azerbejdžanaca golove na utakmici su postigli naš kapiten Stevan Jovetić i ofanzivac Budućnosti Igor Ivanović!

Igrao se 9. minut, Sead Hakšabanović je odlično izveo korner, a napadač francuskog Monaka se najbolje snašao u petercu protivnika. Joveta se tako na lijep način vratio na stadion pod Goricom poslije dvije godine koliko nije igrao u glavnom gradu Crne Gore - bio je to 27. Jovetin pogodak za reprezentaciju Crne Gore na 54 utakmici.

Uključujući statistiku, Jovetić postiže pogodan za A selekciju na svakom drugom meču, dok je samo na startu Lige nacija od naše četiri egzekucije potpisao čak tri - dvije u uvodnoj pobjedi nad Kiprom, jednu danas u suncem okupanoj Podgorici.

I nakon toga - ništa opasno! Ni sa jedne, ni sa druge strane…

Azerbejdžan koji nije nešto pretjerano nadaren da napadne očigledno nije imao ideju da se primakne našem golu, dok je Crna Gora selektora Faruka Hadžibegića uglavnom bila povučena, bez prave vizije, koncetrisana da sačuva rezultat i ništa više.

Kao da selektor nije više razmišljao ni o čemu drugom, već samo o rezultatu…

A nisu ni reprezentativci razmišljali previše, nego su bili nervozniji nego što je bilo potrebno, pa su tako Marko Bakić i Aleksandar Boljević dobili žute kartone i propustiće meč protiv Luksemburga. Zato je selektor reagovao i povukao ih iz igre, a rezervisti su mu se odmah zahvalili.

Prije svega Igor Ivanović - ofanzivac Budućnosti se u 72. minutu vješto izborio za loptu, šutnuo je u padu, a uz pomoć golmana Azerbejdžana je postigao gol. Bio je to njegov drugi pogodak na drugom meču za A selekciju.

Crna Gora nakon tri odigrana kola ima devet bodova, a u našoj grupi nakon isto toliko kola Luksemburg ima šest, Azerbejdžan tri, a Kipar je bez bodova.